Vučić u Hamburgu

Vučić u Hamburgu

31/10/2016 Off By

 

Vučić je gradonačelnika Olafa Šolcea obavestio o ekonomskim reformama koje je Srbija sprovela u poslednje dve godine i aranžmanu sa Međunarodnim monetarnim fondom

HAMBURG.- Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa Olafom Šolcem, gradonačelnikom Hamburga, drugog grada po veličini u Nemačkoj.

Srbija posvećuje mnogo pažnje svim pokrajinama Nemačke. Došli smo da razgovaramo o svim važnim temama i ponudi koju Srbija može da pruži. Uspeli smo da zainteresujemo važne partnere iz Bavarske, Baden Virtenberga, Severne Rajne Vestfalije i Hesena, koji su u prvih sedam meseci 2016. godine učestvovali u ukupnom izvozu Srbije u SR Nemačku sa 72 posto. U poređenju sa pomenute četiri pokrajine, robna razmena Srbije sa pokrajinom Hamburg veoma je skromna: u periodu januar-jul 2016. godine iznosila je 32,1 milion evra, od čega se na naš izvoz odnosi 14,3 miliona evra, a na naš uvoz 17,9 miliona evra“, izjavio je premijer Vučić.

On je gradonačelnika Šolca obavestio o ekonomskim reformama koje je Srbija sprovela u poslednje dve godine i aranžmanu sa Međunarodnim monetarnim fondom. „Radimo na ekonomskom rastu i zato su nam potrebna dobra tržišta, ali i znanje i iskustvo stranih partnera. Sproveli smo ozbiljne ekonomske reforme i to nam je omogućilo da napredujemo na Doing business listi sa 91. na 47. mesto”, istakao je premijer Vučić i dodao da je Srbija ključni faktor stabilnosti u regionu.