Vučić razgovarao sa Ivanovim

Vučić razgovarao sa Ivanovim

28/10/2016 Off By

 

Tokom susreta, premijer Vučić i predsednik Ivanov saglasili su se da je neohodno pojačati saradnju bezbednosnih službi u toku migrantske krize u cilju očuvanja stabilnosti, kako dveju zemalja i regiona Zapadnog Balkana, tako i cele Evrope

 

PREDSEDNIK Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Republike Makedonije Đorgom Ivanovim, sa kojim je razgovarao o ekonomskim odnosima dveju zemalja, migrantskoj krizi i situaciji u regionu.

Premijer Vučić je naglasio da je trgovinska razmena između Srbije i Makedonije dobra, ali da je potrebno raditi više na privlačenju investicija u obe zemlje, kao i zajedničkom nastupu na trećim tržištima, pogotovo iz oblasti prehrambrene i medicinske industrije.

Predsednik Ivanov je istakao da u godini u kojoj se obeležava dvadesetogodišnjica diplomatskih odnosa dveju zemalja, ne možemo da menjamo istoriju, ali ni geografiju. „Bili smo i ostali susedi“, rekao je Ivanov i dodao da je te dobrosusedske odnose neophodno pojačati ekonomskom saradnjom. Predsednik Ivanov, koji je danas doputovao u zvaničnu posetu Srbiji u pratnji dvadesetak makedonskih privrednika, založio se za osnivanje Makedonsko-srpskog poslovnog kluba.

Tokom susreta, premijer Vučić i predsednik Ivanov saglasili su se da je neohodno pojačati saradnju bezbednosnih službi u toku migrantske krize u cilju očuvanja stabilnosti, kako dveju zemalja i regiona Zapadnog Balkana, tako i cele Evrope.

Dvojica zvaničnika razgovarala su i o zajedničkoj turističkoj ponudi za treća tržišta, posebno nakon izgradnje deonice autoputa Beograd-Preševo. Tema današnjeg susreta bio je i položaj manjina, kako srpske u Makedoniji, tako i makedonske u Srbiji.