Od 28. do 30 oktobra Prva balkanska olimpijada umetnosti i igre

Od 28. do 30 oktobra Prva balkanska olimpijada umetnosti i igre

27/10/2016 Off By

BEOGRAD.-Prva Balkanska olimpijada umetnosti i igre održače   se od 28. do 30. oktobra 2016. u Kongresnoj dvorani Doma Garde u Topčideru. Organizator manifestacije je „Balkanska alijansa“, uz podršku Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
Svečano otvaranje sa Paradom zastava i revijalnim defileom svih takmičara održaće se u subotu, 29. oktobra u 12 časova, uz pozdravne reči predsednice „Balkanske alijanse“ Evgenije Trofimčuk iz Moskve, predstavnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i država učesnica.
Na ovoj manifestaciji deca i omladina iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Grčke, Bugarske, Rusije, Belorusije, Kirgistana, Kazahstana, Jermenije i Srbije prikazaće svoj talenat za igru i scensko predstavljanje u više plesnih disciplina. Sem takmičarskog, cilj manifestacije je razvijanje prijateljskih odnosa naroda i očuvanje umetnosti savremenog i tradicionalnog plesa.
Glavna nagrada za pobednike takmičenja je učestvovanje i predstavljanje svoje države na najvećem međunarodnom takmičenju u igri – Svetskoj olimpijadi umetnosti i igre u Moskvi, koja se održava od 1. do 9. maja 2017, uz podršku Vlade Rusije. Na toj prestižnoj manifestaciji Svetska alijansa umetnosti i igre već 14 godina okuplja više od 30.000 igrača iz 43 države u velikom moskovskom Parku kulture „Sokolniki“.