U ataru sela Čumić kod Kragujevca policija zaplenila 223 kilograma indijske konoplje

U ataru sela Čumić kod Kragujevca policija zaplenila 223 kilograma indijske konoplje

24/10/2016 Off By

KRAGUJEVAC.- Uprave kriminalističke policije Republike i  Kragujevcu su, u ataru sela Čumić kod Kragujevca, zaplenili 223 kilograma indijske konoplje i na licu mesta uhapsili uzgajivače ove biljke, B. J. (1979) i M. L. (1986), obojica sa područja opštine Kragujevac.

U sinhronizovanoj akciji, B. J. i M. L. zatečeni su prilikom seče stabljika indijske konoplje, koju su uzgajali u raskrčenom delu šume, kako bi plantaža bila neprimećena. Pored nekoliko džakova i kesa u kojima su bili zapakovani posečeni batovi i listovi indijske konoplje, policija je kod osumnjičenih pronašla alat za sečenje i preparate za uzgajanje ovih biljaka.

Većina biljaka bila je visine 2,5 do 3 metra, debljine oko 15 centimetra. Da se, prilikom uzgajanja ne bi polomile, bile su osigurane i vezane mrežom.

Osumnjičenima je određena mera zadržavanja u trajanju do 48 sati. Oni će, uz krivičnu prijavu, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, u zakonskom roku biti sprovedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.(Press MUPA)