Predstavnici MMF razgovarali sa Vučićem

Predstavnici MMF razgovarali sa Vučićem

21/10/2016 Off By

 

Premijer Vučić i predstavnici MMF-a razgovarali su o aktuelnim temama u vezi sa aranžmanom MMF-a. Tokom sastanka istaknuto je da je Srbija i dalje na dobrom putu stabilnih makroekonomskih i fiskalnih pokazatelja. Predstavnici misije MMF-a naglasili su da je Srbija ostvarila napredak u restrukturiranju EPS-a i Srbijagasa


BEOGRAD.-Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koji borave u Beogradu u okviru šeste revizije sporazuma sa Srbijom.

Predstavnici MMF-a pohvalili su dobre rezulate koje je Srbija postigla i stanje u srpskom budžetu po pitanju boljih prihoda, bolje naplate poreza i manjih rashoda.

Premijer Vučić i predstavnici MMF-a razgovarali su o aktuelnim temama u vezi sa aranžmanom MMF-a. Tokom sastanka istaknuto je da je Srbija i dalje na dobrom putu stabilnih makroekonomskih i fiskalnih pokazatelja. Predstavnici misije MMF-a naglasili su da je Srbija ostvarila napredak u restrukturiranju EPS-a i Srbijagasa.

Tema razgovora bila je i planirano povećanje plata i penzija. Predsednik Vlade Srbije i predstavnici MMF-a nisu se saglasili oko nivoa povećanja, ali planirano je da razgovori budu nastavljeni u narednih desetak dana, tokom boravka misije MMF-a u Beogradu.

Srbija je sa MMF-om zaključila standby aranžman iz predostrožnosti u februaru 2015. godine, vredan oko milijardu i 200 miliona evra