Skupština Srbije:  studenti „posvađali“ poslanike!

Skupština Srbije: studenti „posvađali“ poslanike!

20/10/2016 Off By

 

Ranka Čičak


BEOGRAD.- U Skupštini Srbije ponovo partijske rasprave. Pre nekoliko meseci opozicija je predložila da se među studente kojima se produžuju rokovi ispita uvrste i post diplomoci, ali je vladajuća većina to odbila. Kada su uvideli da su pogrešili isti ti poslanici koji su glasali protiv promenili su mišljenje. Aleksandar Martinović danas je predložio isti amandman kao nekada opozicija, ali se digla gužva. Opozicione stranke su tvrdile da je amandman njihov, neki su rekli da nije važno čiji je jer je koristan, a gosdpodin Martinović je uporno tvrdio da je amandman njegov.

Boško Obradović (Dveri) je rekao da je nekorektno prema opoziciji podnositi iste amandmane i da je Vlada trebalo makar jednom rečenicom da napomene da su amandmani identični i da ona usvaja praktično mišljenje svih nararodnih poslanika, a ne samo Aleksandra Martinovića šefa poslaničke grupe SNS.

Aleksandar Martinović je napad opozicije  nazvao iznuđivanje iskaza:

-Neću da dozvolim i neće vaša biti poslednja. Ne možete napadati ministra prosvete pristojnog i kulturnog čoveka. Stalno nešto izmišljate. Sutra ćete doći i reći da je Aleksandar Vučić ubio čoveka. Prekosutra da je pao avion po naređenju ministra odbrane.  Mi iz SNS treba da se  svakog dana upinjemo iz petnih žila da dokazujemo da nešto nije istina. Vi ste najodgovorniji za situaciju u kojoj se Srbija danas nalazi pa i za situaciju u našem visokom obrazovanju. Nastavlja se.