PREMIJER SRBIJE ALEKSANDAR VUČIĆ PRIMIO NAGRADU ZA DOPRINOS RAZVOJU SRBIJE

26/11/2014 Off By

Vučić: koliko god da se trudim neću moći da stignem prosečnog Japanca

NAGRADE ⇔ Vučić je na dodeli nagrade, koju su primili i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i režiser Emir Kusturica, izjavio da je Srbija krenula u sveoubhvatne reforme i velike promene i da međunarodne institucije govore da će 2017. deficit u Srbiji biti ispod tri odsto, da će javni dug padati, a rast biti veći od dva odsto

Ranka Čičak542309_vucic-nagrada_f

PREMIJERU Srbije Aleksandru Vučiću večeras je humanitarna organizacija Japansko društvo uručila Veliku nagradu za doprinos razvoju Srbije a premijer je poručio da mu je nagrada podstrek da radi još marljivije istakavši da je siguran da će građani Srbije, ukoliko se nastavi sa reformama, 2017. živeti bolje.
“Ova nagrada je podstrek da radim više, marljivije i napornije jer koliko god se trudim neću moći da stignem prosečnog Japanca – i to koliko se on žrtvuje i vredno radi ne samo za svoju dobrobit već i za dobrobit celog društva”, rekao je Vučić.
Vučić je na dodeli nagrade, koju su primili i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i režiser Emir Kusturica, izjavio da je Srbija krenula u sveoubhvatne reforme i velike promene i da međunarodne institucije govore da će 2017. deficit u Srbiji biti ispod tri odsto, da će javni dug padati, a rast biti veći od dva odsto.
“Verujem da ti rezultati mogu da budu i bolji, a za to je potrebno da prihvatimo deo japanskog duha – posvećenost, marljivost i hrabrost i ako sebe budemo menjali u Srbiji može mnogo brže da bude bolje”, istakao je premijer.
Predsednik Vlade Srbije primio je nagradu za doprinos razvoju Srbije otpočinjanjem društvenih reformi, kao i za izvanredne napore koje čini u izgradnji novog, savremenog društvenog uređenja zasnovanog na najvišim svetskim standardima.
Vučić je dobio nagradu i zbog izvanrednih dostignuća bez presedana u novijoj srpskoj istoriji na svim relevantnim oblastima razvoj Srbjie, navodi se u obrazloženju nagrade.Velika nagrada dodeljena je i predsedniku Dodiku za celokupan doprinos razvoju društva, ekonomije, bezbednosti RS i regiona, kao i za doprinos podizanju ugleda RS, navodi se u obrazloženju. Kako se dodaje, Dodik je nagradu dobio i za pokretanje sveukupnih društvenih reformi, doprinosu realizaciji nove etape progresu društva i podizanju nivoa međudržavnih, međunacionalnih i opštih ljudskih odnosa u RS.
Velika nagrada Emiru Kusturici dodeljena je kao stvaraocu i humanisti za izvanredan doprinos razvoju kulturne svesti u regionu, kao i za doprinos afirmaciji kulture, istorije i tradicije Srba i ostalih narodnosti na ovim prostorima. Kusturica je nagradu dobio i za realizaciju dugoročnih projekata na Mokroj Gori i Andrićgradu, kojima se afirmišu kulturne i druge trajne vrednosti.
Humanitarna organizacija Japansko društvo je srpska neprofitna organizacija koja radi na zbližavanju naroda Srbije i Japana s ciljem negovanja konstruktivnog i dinamičnog odnosa između dva naroda. Dodeli nagrada prisustvovali su, između ostalih, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i ministri u Vladi Srbije, kao i diplomatski kor.<


VESTI

 

prehranaOD 26, DO 29, NOVEMBRA SAJAM ZA GURMANE

Ovogodišnji domaćin – Kuba Na sajam dolazi 350 izlagača, koji će pokazati više od 1500 različitih prehrambenih etno

 

406223_sajam-zimske-oOD 27. DO 30 NOVEMBRA

Dva «snežna Sajma» Za oba vlada veliko interesovanje, nesamo kod turističkih radnika, već i kod građana koji će

strefanovićRAZGOVARALI SRPSKI I TURSKI MINISTAR UNUTRAĐNJIH POSLOVA

  Turska traži ubicu Marka Ivkovića   Tom prilikom turski ministar unutrašnjih poslova obavestio je Stefanovića da je

beba_portparolkaPORTPAROLKA ZDRAVSTVENOG CENTRA SE SPRDALA S MENTALNO OBOLELIMA

Intervjuisala psihijaterske bolesnike ZDRAVSTVO ⇒ VESTI ⇒ Dr Slavica Đukić Dejanović, direktorka najveće Klinike za psihijatrijske bolesti u Srbiji