Milorad Pupovac: prava Srba u Hrvatskoj ne bi poželeo Hrvatima u Srbiji

Milorad Pupovac: prava Srba u Hrvatskoj ne bi poželeo Hrvatima u Srbiji

20/10/2016 Off By

 

 

 

Pupovac je – replicirajući poslaniku Mosta Miri Bulju koji je rekao da ne zna gde nacionalne manjine imaju prava kao u Hrvatskoj, te da bi voleo i da takva prava imaju Hrvati u drugim zemljama – naveo da Bulj govori o stvarima koje ne zna. “To nisu samo pitanja prava, nego elementarnog morala”


Poravnanje: Milorad Pupovac

Poravnanje: Milorad Pupovac

ZAGREB.- Poslanik Samostalne demokratske srpske stranke /SDSS/ u parlamentu Hrvatske Milorad Pupovac rekao je tokom saborske rasprave u vezi sa izborom nove hrvatske vlade da ona prava koja imaju Srbi u Hrvatskoj, ne bi poželio Hrvatima u Srbiji.Pupovac je – replicirajući poslaniku Mosta Miri Bulju koji je rekao da ne zna gde nacionalne manjine imaju prava kao u Hrvatskoj, te da bi voleo i da takva prava imaju Hrvati u drugim zemljama – naveo da Bulj govori o stvarima koje ne zna. “To nisu samo pitanja prava, nego elementarnog morala”, rekao je Pupovac.

Lider SDSS-a se osvrnuo na deo programa vezan za ravnomeran regionalni razvoj, pa je najavio da će manjine, uz zakon o regionalnom razvoju i fond za regionalni razvoj, predložiti i treći mehanizam koji će obezbediti uravnotežen razvoj svih krajeva. Mandatar za sastav nove hrvatske vlade Andrej Plenković izneo je pred poslanicima ekspoze nove Vlade za mandat od 2016. do 2020. godine i predstavio ministre.