Muzej savremene umetnosti: predvanje dr Nikole Šuice u Legatu Čolaković

Muzej savremene umetnosti: predvanje dr Nikole Šuice u Legatu Čolaković

20/10/2016 Off By

 

Dr Nikola Šuica je redovni profesor na Fakultetu likovnih umetnosti (FLU), Univerziteta umetnosti u Beogradu. Predaje na osnovnim, master i doktorskim studijama FLU i master i doktorskim kursevima Univerziteta umetnosti u Beogradu

BEOGRAD.- Muzej savremene umetnosti u subotu, 22. oktobra od 18 časova u Legatu Čolaković organizuje predavanju prof. dr Nikole Šuice, autora aktuelne izložbe „Anatomske mere“

Međunarodna izložba „Anatomske mere“ otvorena je u Legatu Čolaković do 24. oktobra. Na jedan poseban način, izložba promišlja odnose između istorijskih dela iz kolekcije Muzeja savremene umetnosti i umetničkih praksi troje savremenih umetnika iz Mađarske, Rumunije i Austrije.

Dr Nikola Šuica

Dr Nikola Šuica

U svom „brzom predavanju“, Nikola Šuica će uz projekciju vizuelnog materijala i dodatne izvore, pokušati da ukaže na anatomije ekonomskih, kulturnih, tehnoloških i političkih promena jednako izloženih dela i referirajućih pravaca.

Dr Nikola Šuica je redovni profesor na Fakultetu likovnih umetnosti (FLU), Univerziteta umetnosti u Beogradu. Predaje na osnovnim, master i doktorskim studijama FLU i master i doktorskim kursevima Univerziteta umetnosti u Beogradu.


U okviru ovog pratećeg programa, najavljujemo i nastup LP Dua koji čine pijanisti Sonja Lončar i Andrija Pavlović, koji će premijerno izvesti „Ostinato za L.Š“ na analognim sintisajzerima.

LP Duo već više od deset godina eksperimentiše sa beskrajnim mogućnostima sviranja na dva klavira, razvijajući inovativni pristup savremenoj klasičnoj muzici koja kombinuje klasičnu eleganciju, slobodu koju poseduje džez i moć rokenrola. Održali su preko 200 koncerata u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama i dobitnici su nagrada na međunarodnim takmičenjima.