Mađarska snimateljka koja je udarala izbeglice dobila nagradu za dokumentarac

Mađarska snimateljka koja je udarala izbeglice dobila nagradu za dokumentarac

19/10/2016 Off By

 

Snimak na kojem Petre Laslo udara izbjeglice, uključujući jednu devojčicu i muškarca koji je nosio dete, obišla je svet i postala simbol haotičnog odgovora Evrope na priliv velikog broja izbeglica 2015. godine

BUDIMPEŠTA.- Da li se sećate mađarske snimateljke Petre Laslo? Ona je u septembru prošle godine šutirala i sapletala migranate koji su bežali od policije u blizini granice Mađarske sa Srbijom.

Sada je Laslova osvojila nagradu za film o ustanku Mađara protiv sovjetske dominacije 1956.godine.

Iako je optužena za narušavanje javnog reda i mira, Laslova je izbegavala pojavljivanje u javnosti sve do prošlog petka, kada je lokalni list objavio fotografiju na kojoj prima nagradu za film o Mađarskoj revoluciji 1956. godine, događaja zbog kojeg je iz države izbeglo 200.000 Mađara.

Snimak na kojem udara izbeglice, uključujući jednu devojčicu i muškarca koji je nosio dete, obišla je svjet i postala simbol haotičnog odgovora Evrope na priliv velikog broja izbeglica 2015. godine, prenosi Fajnenšl Tajms.

Petre Laslo se govorila kako je neopravdano napadana na društvenim mrežama i najavljivala da će se možda preseliti u Rusiju.

Sada je nagrađena kao urednik dokumentarca “Nacionalni stranci” koji je režirao njen suprug Gabor Laslo.(Agencije)