Profesorka bacila mito – kroz prozor

Profesorka bacila mito – kroz prozor

19/10/2016 Off By

 

Dekan fakulteta Sven Gotovac je rekao da zbog potpisane izjave o tajnosti u policiji ne može da govori o detaljima slučaja, ali je rekao da je 21-godišnjak “bivši kolega”

SPLIT.- Profesorka matematike na prvoj godini splitskog Fakulteta za elektrotehniku, mašinstvo i brodogradnju bacila je mito od 2.000 evra kroz prozor, piše zagrebački Jutarnji dnevnikn .

Kako se navodi, profesorka je od studenta (21) i njegovog brata (25) dobila fasciklu sa 2.000 eura, koju je bacila kroz prozor i odmah prijavila slučaj policiji.

Dekan fakulteta Sven Gotovac je rekao da zbog potpisane izjave o tajnosti u policiji ne može da govori o detaljima slučaja, ali je rekao da je 21-godišnjak “bivši kolega”.

Ipak, on nije izbačen zbog nuđenja mita, već zbog toga što je u vanrednom roku pao na ispitu iz matematike koji nije uspeo da položi već dve godine, pa je izgubio mogućnost da nastavi studije.

“Dekan sam godinu dana, studirao sam ovdje i nisam čuo za mito, osim u jednom slučaju kada je roditelj nudio profesoru novac. To je uredno prijavljeno. Mi radimo transparentno, svi su ispiti javni, studenti imaju uvid u pismene ispite”, rekao je on.

Takođe, Gotovac navodi da je običaj da se vrata kabineta uvek ostavljaju otvorena i da se studenti, osim posle posebnih zahteva, ne primaju pojedinačno.