Novi konkurs Kreativne fabrike na temu “Moj univerzum”

Novi konkurs Kreativne fabrike na temu “Moj univerzum”

18/10/2016 Off By
Imena odabranih autora biće objavljena do 30. oktobra, putem e mail-a koji dostavite. Izložba će biti otvorena u Noćnoj galeriji – kafeu Petak, koja se nalazi u Lominoj ulici br.14 u Beogradu. O tačnom terminu otvaranja izložbe izlagači će biti nakndno obavešteni

BEOGRAD.- Udruženje Kreativna fabrika raspisalo je novi konkurs za kolektivno izlaganje na temu “MOJ UNIVERZUM”.

Šta je po tebi Univerzum, kako ga ti vidiš i doživljavaš? Svako od nas u sebi krije svoj mali, lični Univerzum, pokaži nam kako izgleda tvoj!

‚‚Samo sam bio jedan običan, mali i usamljeni putnik na planeti Zemlji obasjan sunčevom svetlošću i privučen gravitacionom silom. Razmišljao sam o astronomiji, Velikom Prasku, širenju Univerzuma, gravitaciji i inerciji. Poželeo sam da postanem neobičan i da prestenem biti usamljen.” ( Stefan Papć, Moj Univerzum ).

Na konkurs je potrebno poslati:

1.Fotografije maksimalno dva rada na temu “Moj Univerzum”

Za dvodimenzionalna dela, maksimalna dimenzija 70×70 cm, a za trodimenzionalne radove DxŠxV 50x50x70 cm sa postamentom. Obvezno je da skulpture budu izrađene u trajnom materijalu.

Fotografije radova je potrebno poslati u JPG formatu, u rezoluciji 300 dpi i popuniti podatke po dole priloženoj tabeli:

2. Autor: Ime, prezime

3. Godina rođenja:

4. Kontakt: telefon, email, adresa i grad

5. Naziv dela: Godina nastanka: Tehnika, medij, dimenzije – kratak opis dela

Konkurs je otvoren za umetnike iz Srbje. Izložba je žirirana. Fotografije radova i kratak opis poslati do 26. oktobra 2016. na email:[email protected]

Imena odabranih autora biće objavljena do 30. oktobra, putem e mail-a koji dostavite. Izložba će biti otvorena u Noćnoj galeriji – kafeu Petak, koja se nalazi u Lominoj ulici br.14 u Beogradu. O tačnom terminu otvaranja izložbe izlagači će biti nakndno obavešteni.

Dozvoljene su sve tehnike: crtež, slika, akvarel, grafika, fotografija, digitalni radovi, ilustracija, plakat, kolaž, kaligrafija,…skulpture, mozaik, keramika…

Participacija za izložbu, u koju je uračunata cena pripreme i štampe kataloga i plakata za ulazna vrata je 400 RSD. Participaciju plaćaju samo umetnici koji prođu žiriranje. Svaki izlagač će dobiti po jedan primerak kataloga. Participacija se plaća na dan predaje radova.

Radovi koji prođu žiriranje moraju biti uramljeni ili adekvatno opremljeni – dobro kaširani (nemojte uramljivati radove u klips ramove, pošto su nestabilni i lako lomljivi.) Radovi treba da budu na jednoj zakački, na tačno izmerenoj sredini rada. Ukoliko rad ima dve zakačke, molimo vas da provučete žicu kroz njih, kako bi se mogli okaciti na jednu. Organizator ne snosi odgovornost u slucaju oštete rada, ukoliko rad nije bio kvalitetno opremljen!

Umetnici koji prođu žiriranje u obavezi su da donesu radove u zakazanom roku u noćnu galeriju – kafe Petak. Umetnici koji ne žive u Beogradu sami snose troškove slanja radova i troškove vraćanja. Galerija ne snosi odgovornost ukoliko dođe do oštete radova prilikom transporta, niti ukoliko dođe do oštećenja usled neadekvatnog opremanja radova za izlaganje.

Prijavljivanjem na konkurs prihvatate sve uslove organizatora izložbe, koji su navedeni u konkursu.

Udruženje Kreativna Fabrika ima za cilj promovisanje umetnika i umetničkog stvaralaštva. Umetnici čiji se rad promoviše su iz domena likovnih i primenjenih umetnosti, studenti umetničkih fakulteta, samostalni umetnici, kao i neafirmisani slobodni umetnici. Kreativna fabrika je u okviru projekta DosijeUmetnik organizovala preko 150 samostalnih izložbi kao i više kolektivnih izložbi kao što su “Impuls” i “Ja volim grafiku” gde se beogradskoj publici, kroz svoje radove predstavilo preko 100 umetnika u ovoj godini .

Umetnički savet Galerije čine:

Ana Marinović – dipl. grafičar ( samostalni umetnik, član slikarsko – grafičke sekcije ULUPUDS-a)

Edvina Romanovic-Hudeckova – magistar likovnih umetnosti

Igor Markišić – master na odseku grafika i knjiga

MIlena Mitrović – dipl. grafički dizajner i MA visual designa

Biljana Ćalić – predsednik udruženja Kreativna fabrika (Press KreativnaFabrika)