Sputnjik: Nikolić dogovorio u Moskvi uniju Srbije i Crne Gore

Sputnjik: Nikolić dogovorio u Moskvi uniju Srbije i Crne Gore

14/10/2016 Off By

 

U tekstu beogradskog izdanja ruskog Sputnjaka se dodaje da bi ujedno “Nikoliću ovo (unija) bila i izborna platforma kojoj, po njegovom i ruskom mišljenju, premijer Srbije Aleksandar Vučić, ne bi smeo da se suprotstavi, zbog čega je Nikolić i najavio kandidaturu”

BEOGRAD.- U tekstu koji je srpsko izdanje Sputnjika objavilo (pa povuklo) navodi se da Sputnjik ekskluzivno saznaje da je predsednik Nikolić tokom posete Ruskoj Federaciji razgovarao o mogućnostima ujedinjenja Srbije i Crne Gore u slučaju pobede crnogorske opozicije na parlamentarnim izborima u nedelju.

“Moguća nova bliskost, a upućeni govore i o ujedinjenju, bila bi formulisana u Nikolićevom predlogu koji bi u dogledno vreme izneo u javnost, što bi predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, ali i Rusija pozdravili, jer je reč o volji naroda”, pisalo je na Sajtu.

U tekstu se dodaje da bi ujedno “Nikoliću ovo bila i izborna platforma kojoj, po njegovom i ruskom mišljenju, premijer Srbije Aleksandar Vučić, ne bi smeo da se suprotstavi, zbog čega je Nikolić i najavio kandidaturu”.

Sputnjik dalje piše da je predsednik Srbije uverio svoje sagovornike u Rusiji da je sve već dogovorio sa opozicijom u Crnoj Gori.