Nenad Čanak: Krajnje je vreme da Nikolić bude smenjen

Nenad Čanak: Krajnje je vreme da Nikolić bude smenjen

13/10/2016 Off By

 

Nikolićev današnji istup više ne predstavlja njegovo ulagivanje i pridržavanje kaputa rukovodstvu tuđe države, nego pretnju Evropskoj uniji i to iz Ruske Federacije, ili kako joj on i u javnosti tepa – “majke Rusije“. I to je u duhu njegovih davnašnjih izjava da će Republika Srbija biti rupa na evropskom tepihu

NOVI SAD.- Krajnje je vreme da Tomislav Nikolić bude smenjen, jer mu ni četiri i po godine nije dovoljno da shvati da je on predsednik Republike Srbije, suverene, samostalne države, a ne ruske provicije kako bi on lično voleo da bude. Četiri i po godine on ne zna ili neće da zna, da bi trebalo da vodi računa i šta govori i gde govori, navodi lider Lige Socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak u pisanoj izjavi medijima:

– Njegova današnja poruka i to data novinarima u Sankt Peterburgu da je vreme da se sa Briselom drugačije razgovara, “da je vreme i da se sazna šta Brisel misli o otimanju imovine“, te da je “na zapadu, u svetu liberalnog kapitalizma koji je i Srbija prihvatila, svojina neprikosnovena i da se čak i ratovi vode kada neko želi da otme teritoriju ili imovinu i svojinu neke države“, sigurno ne doprinosi ni evropskim integracijama, niti rešavanju problema sa kojima se Srbija suočava, a ponajmanje stabilnosti u regionu.

Dakle, samim tim protivno je i zvaničnoj politici Republike Srbije.

Nikolićev današnji istup više ne predstavlja njegovo ulagivanje i pridržavanje kaputa rukovodstvu tuđe države, nego pretnju Evropskoj uniji i to iz Ruske Federacije, ili kako joj on i u javnosti tepa – “majke Rusije“. I to je u duhu njegovih davnašnjih izjava da će Republika Srbija biti rupa na evropskom tepihu.

Kada se tome doda i Nikolićeva izjava da je “NIS primer da ne možemo da pogrešimo kada Rusija i Srbija stvaraju zajedno“, potpuno je jasno da on budućnost Srbije vidi u poklanjanju i besprizornom iscrpljivanju domaćih resursa.

Nigde u Evropi se nafta i gas ne vade za manju rudnu rentu nego što je to slučaj u Republici Srbiji. Ona je tri puta manja nego u Ruskoj Federaciji, a najveću štetu zbog toga trpe građani u Vojvodini kojima zbog toga pucaju kuće i gaze njive. Predsednik Republike Srbije očito misli da tako i treba da bude.(Press LSV)