Aleksandar Vučič razgovarao sa Edijem Ramom

Aleksandar Vučič razgovarao sa Edijem Ramom

13/10/2016 Off By

 

Vučić je istakao važnost jačanja ekonomske saradnje i naglasio da potencijal postoji naročito u oblastima trgovine, energetike, infrastrukture i poljoprivrede. Od izuzetne važnosti je zajednička realizacija projekta u okviru Berlinskog procesa, pogotovu infrastrukturnih projekata kao sto je autoput Niš – Priština – Tirana – Drač

BEOGRAD.- Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa predsednikom Vlade Albanije Edijem Ramom sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji, migrantskoj krizi i odnosima u regionu.

Premijer Vučić istakao je da je Srbija trajno opredeljena za razvoj bilateralnih odnosa sa Albanijom, kao važnim partnerom u regionu, i izrazio uverenje da razvoj odnosa dveju zemalja doprinosi ukupnoj stabilnosti regiona Zapadnog Balkana, što je obostrani interes.

Vučić je istakao važnost jačanja ekonomske saradnje i naglasio da potencijal postoji naročito u oblastima trgovine, energetike, infrastrukture i poljoprivrede. Od izuzetne važnosti je zajednička realizacija projekta u okviru Berlinskog procesa, pogotovu infrastrukturnih projekata kao sto je autoput Niš – Priština – Tirana – Drač.

Tema razgovora bila je i Kancelarija za mlade koja je nastala kao zajednička inicijativa dvojice premijera, i treba da počne sa radom 2017. godine, sa sedištem u Tirani.

Dvojica premijera konstatovala su da kontakti zvaničnika dveju zemalja tokom poslednje dve godine ohrabruju i daju novi podsticaj prevazilaženju razlika i jačanju bilateralne i regionalne saradnje.‎

“Održavanje Poslovnog foruma Srbija – Albanija, sutra u Nišu, dokaz je volje obe strane za ohrabrivanje srpskih i albansikih privrednika kako bi ostvarivanjem jačih poslovnih veza što više doprineli napretku ekonomija obe zemlje”, zaključili su Vučić i Rama.(Press Vlade)