Sednica vlade Srbije

Sednica vlade Srbije

11/10/2016 Off By

 


BEOGRAD.-Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Odluku o proglašenju 2017. i 2018. za godine borbe protiv sive ekonomije u sklopu Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije.

Imajući u vidu da je borba protiv sive ekonomije u Republici Srbiji označena kao jedan od strateških prioriteta Vlade, 2015. godine usvojen je Nacionalni program za suzbijanje sive ekonomije sa Akcionim planom za sprovođenje tog programa.

Takođe, Vlada je, u sklopu sprovođenja mera iz Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije, a u skladu sa Akcionim planom, donela Zaključak o preuzimanju aktivnosti u vezi sa pripremama za organizovanje nagradne igre u robi i uslugama u okviru kampanje

Podizanje svesti i građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije i motivacija za poštovanje propisa“. Nagradna igra i sprovođenje kampanje, Ministarstvo finansija kao priređivač, će organizovati u toku 2016. i 2017. godine.

Na sednici Vlade Republike Srbije donet je Zaključak o usvajanju teksta zajedničke deklaracije Vlade Republike Srbije i Vlade Ruske Federacije o saradnji u oblasti modernizacije privreda.♦