Španski orden načelniku MUP-a Dejanu Kovačeviuću

Španski orden načelniku MUP-a Dejanu Kovačeviuću

07/10/2016 Off By

 

Krst sa belim obeležjem je jedno od najviših odlikovanja koje španska policija dodeljuje za međunarodnu saradnju u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, koje je Kovačeviću uručio generalni direktor Nacionalne policije Kraljevine Španije

MADRID.-Načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Dejan Kovačević primio je u Madridu orden za posebne policijske zasluge za međunarodnu saradnju u oblasti organizovanog kriminala. 

Krst sa belim obeležjem je jedno od najviših odlikovanja koje španska policija dodeljuje za međunarodnu saradnju u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, koje je Kovačeviću uručio generalni direktor Nacionalne policije Kraljevine Španije. 

Na ovaj način odato je priznanje Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije, a srpska policija stala je rame uz rame sa nemačkom i britanskom policijom koje su takođe odlikovane.

Načelnik Kovačević se zahvalio i naglasio da je to priznanje ne samo za njega nego za sve pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova koji svojim profesionalizmom, radom i znanjem daju značajan doprinos u borbi protiv svih vidova kriminala.