OD 26, DO 29, NOVEMBRA SAJAM ZA GURMANE

25/11/2014 Off By

Ovogodišnji domaćin – Kuba

Na sajam dolazi 350 izlagača, koji će pokazati više od 1500 različitih prehrambenih etno proizvoda

Ranka Čičakprehrana

OD 26. do 29 novembra u Beogradu će se jesti najbolja nacionalna hrana Balkana, a i Kube i ostalih delova sveta. Sve će se to događati na Devetom sajmu etno hrane i pića, u hali 3 Beogradskog sajma. Pokrovitelj ove priredbe je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, a podržavaju je privredne komore Beograda i Srbije. Sajam će otvoriti ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Boškovič.
Na sajam dolazi 350 izlagača, koji će pokazati više od 1500 različitih prehrambenih etno proizvoda. Oni će zajednički izlagati preko Privredne komore Beograda, zatim regionalnih privrednih komora Užica, Valjeva, Niša, Požarevca, Leskovca, Kraljeva, Pančeva, zadružnih saveza Srbije, Vojvodine, Beograda i Niša, Sremske privredne komore, turističkih organizacija Bele Palanke, Bogatića, Babušnice, opština Svrljig i Bojnik. Posebno se predstavljaju Agrarni fond Petrovac na Mlavi, Kolubara fest i udruženje Preduzetnik iz Pirota.
Svoju nacionalnu hranu prikazuje i bugarska, Rumunija, Grčka, BiH, Italija, Rusija, Republika Srpska. Priredba je namenjena poslovnim ljudima, vlasnicima restorana i hotela, ali je zanimljiva i za građane, jer će se po sniženim cenama prodavati leskovački ajvar, homoljski med, duvan čvarci, pirotske peglane kobasice, futoški kupus, prepeličja jaja, puževi tartufi i sve vrste džemova, slatke zimnice, sirevi i mlečni proizvodi, vina rakije i ceo niz domaćih đakonija.
Na sajmu će svi izlagači moći da dobiju savete i uputstva oko brendiranja svojih proizvoda. Žiri stručnjaka će dati ocene i dodeliti diplome i priznanja najboljima.
Specijalni gost Sajma je Kuba. Ambasadorka ove zemlje, Adela Majra najavila je za petak u 15 sati prezentaciju tradicionalnih proizvoda Kube.
Ulaznice za ovaj sajam su 250 dinara pojedinačne i 150 dinara grupne. Za te pare i za dodatnig 100 dinara parkinga po satu, od 10 do 19 časova će se moći lepo jesti, a i kupiti po nešto za zimnicu. <


VESTI

406223_sajam-zimske-oOD 27. DO 30 NOVEMBRA

Dva «snežna Sajma» Za oba vlada veliko interesovanje, nesamo kod turističkih radnika, već i kod građana koji će

strefanovićRAZGOVARALI SRPSKI I TURSKI MINISTAR UNUTRAĐNJIH POSLOVA

  Turska traži ubicu Marka Ivkovića   Tom prilikom turski ministar unutrašnjih poslova obavestio je Stefanovića da je

beba_portparolkaPORTPAROLKA ZDRAVSTVENOG CENTRA SE SPRDALA S MENTALNO OBOLELIMA

Intervjuisala psihijaterske bolesnike ZDRAVSTVO ⇒ VESTI ⇒ Dr Slavica Đukić Dejanović, direktorka najveće Klinike za psihijatrijske bolesti u Srbiji

klaniceINSPEKTORI RADA U KLANICAMA, FARMAMA I POGONIMA ZA PRERADU MESA

Zabrana rada za sedam pogona INSPEKCIJA ⇒ VESTI ⇒ Zbog nepoštovanja zakona, podneto je ukupno 26 zahteva za