Srebrenica: pobedio srpski kandidat Mladen Grujičić

Srebrenica: pobedio srpski kandidat Mladen Grujičić

03/10/2016 Off By
Prvi preliminarni rezultati sedmih lokalnih izbora u BiH potvrdili su da je Mladen Grujičić nezavisni kandidat sa podrškom svih srpskih stranaka dobio 51 odsto glasova u Srebrenici, dok je aktuelni gradonačelnik Ćamil Duraković dobio 48,2 odsto glasova

SREBRENICA.- Situacija u Srebrenici je noćas bila napeta. Na centralnom gradskom trgu stajala je grupa Bošnjaka, pristalica Ćamila Durakovića, dok su u obližnjem kafiću pristalice njegovog protivkandidata Mladena Grujičića proslavljale pobedu

Prvi preliminarni rezultati sedmih lokalnih izbora u BiH potvrdili su da je Mladen Grujičić nezavisni kandidat sa podrškom svih srpskih stranaka dobio 51 odsto glasova u Srebrenici, dok je aktuelni gradonačelnik Ćamil Duraković dobio 48,2 odsto glasova.

Kako prenosi televizija N1, između kafića i grupe Bošnjaka bio je kordon policije, koji je, prema video snimku, bio opremljen za razbijanje demonstracija.

Pristalice Grujičića su se okupile i ispred kafića, uzvikivale “pobeda”, dok je Duraković bio u izbornom štabu.

Grujičić je izjavio da ima mnogo više glasova od Durakovića, a Duraković da je još rano za procenu i da će presuditi glasovi “odsutnih” i onih koji glasaju poštom.

Međutim, predsednik SNSD-a Milorad Dodik je na konferenciji za novinare u Banjaluci, rekao da nijedna “vreća” koja treba da dođe sa strane ne može da ugrozi rezultat koji je postigao Grujičić.

Bošnjački lider Bakir Izetbegović i Duraković ne prihvataju da će na čelu Srebrenice biti srpski kandidat. Oni smtraju da će Duraković odneti pobedu kada stignu glasovi dijaspore.

N1 tvrdi da su pristalice Durakovića u strahu. Nisu, tvrdi ta televizija, sigurni kako bi Srebrenica izgledala ako pobijedi Grujičić.

Duraković tvrdi da ništa ne bi bilo isto i da bi se Bošnjaci u tom slučaju počeli iseljavati iz Srebrenice./Agencije/