Zašto Ivica Dačić govori o Vojvodini sa pozicije šefa diplomatije?

Zašto Ivica Dačić govori o Vojvodini sa pozicije šefa diplomatije?

30/09/2016 Off By

 

Današnja izjava Ivice Dačića je klasična propaganda čiji je cilj po svoj prilici da satanizuje borbu za punu autonomiju Vojvodine. Toj propagandi su inače skloni i on i nekolicina funkcionera stranke koju predstavlja kada govore da je „Vojvodina autonomija u Srbiji a ne protiv Srbije“, kao da bilo ko tvrdi drugačije pa su oni tu da brane. To je oproban metod iz Miloševićevog vremena, da se Srbija „brani“ od nečega ili nekoga ko je ni ne napada

NOVI SAD .- Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Đorđe Stojšić u pisanoj izjavi medijima postavlja pitanje gde je to Ivica Dačić pročitao da se u Vojvodini najavljuje referendum o odvajanju Vojvodine od Srbije?

I, zašto o Vojvodini govori sa pozicije ministra inostranih poslova republike Srbije, kada je AP Vojvodina sastavni deo Republike Srbije? Ako je i govorio na konferenciji za novinare nakon susreta sa šefom poljske diplomatije, o tome je morao da vodi računa,kaže Stojšić i dodaje: “Jedino što Ivica Dačić radi kao ministar spoljnih poslova jeste to da svađa Srbiju sa bivšim federalnim jedinicama SFRJ. Ali, neće mu uspeti da posvađa i Vojvodinu i Srbiju.

Njegova današnja izjava je klasična propaganda čiji je cilj po svoj prilici da satanizuje borbu za punu autonomiju Vojvodine. Toj propagandi su inače skloni i on i nekolicina funkcionera stranke koju predstavlja kada govore da je „Vojvodina autonomija u Srbiji a ne protiv Srbije“, kao da bilo ko tvrdi drugačije pa su oni tu da brane. To je oproban metod iz Miloševićevog vremena, da se Srbija „brani“ od nečega ili nekoga ko je ni ne napada.

U međuvremenu, Ivica Dačić je predsednik stranke u Vladi Republike Srbije čiji su kadrovi učinili dosta na usporavanju evropskog puta, poput doskorašnje ministarke poljoprivrede Snežane Bogosavljević Bošković.

U svakom slučaju, ako se odlučimo za referendum, konsultovaćemo ga, jer je kao Miloševićev portparol imao veliko iskustvo u organizaciji nekoliko referenduma zaključno sa onim da li raspisati izbore do učešća stranih posmatrača na Kosovu”, navodi potpredsednik LSV Đorđe Stojšić.(Press LSV)