Svetski dan turizma: dodeljene nagrade “Turistički cvet”

Svetski dan turizma: dodeljene nagrade “Turistički cvet”

27/09/2016 Off By

 

Nagrada „Turistički cvet“ dodeljuje se za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, kao i za doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma u Srbiji, a ove godine dodeljena je u sledećim kategorijama

BEOGRAD.-Svetski dan turizma, 27. septembar, Turistička organizacija Srbije tradicionalno obeležava svečanom dodelom najvišeg priznanja u turizmu Republike Srbije, „Turističkog cveta“.

Na svečanom prijemu koji je organizovan ovim povodom, 27. septembra u „Muzeju istorije Jugoslavije“, sa početkom u 12 časova, dodeljena su priznanja onima koji su najviše učinili da naša zemlja ima još bolju i konkurentniju ponudu, koji su dali najvidljivije rezultate i postavili standarde za dalji razvitak i poboljšanje kvaliteta turističke ponude Srbije.

Nagrada „Turistički cvet“ dodeljuje se za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, kao i za doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma u Srbiji, a ove godine dodeljena je u sledećim kategorijama:

Turistička organizacija – dobitnik TO opštine Sremski Karlovci opštine Sremski Karlovci

Turistička manifestacija – dobitnik „Drinska Regata“, Bajina Bašta

Ugostiteljski objekat za smeštaj – dobitnik Etno selo „Moravski konaci“, Velika Plana

Organizacija ili pojedinac za doprinos unapređenju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga – dobitnik JP STC Prirodnjački centar „Svilajnac“, Svilajnac

dobitnik Udruženje „Srbija za mlade“, Beograd

U kategoriji Receptivna turistička agencija nije dodeljeno priznanje.

U okviru svečane ceremonije uručivanja nagrada, Turistička organizacije Srbije je predstavila i novine u promociji turističkih atrakcija naše zemlje – tri turistička vodiča. U pitanju su štampani vodiči svetskih izdavača Eyewitness (za tržište Velike Britanije i SAD) i Poliglot (za tržišta ruskog govornog područja), kao i audio vodič kroz Srbiju – mobilna aplikacija TOS-a.

Ceremonija uručivanja priznanja povodom Svetskog dana turizma održana je u „Muzeju istorije Jugoslavije“ koji ove godine slavi 20 godina od osnivanja, a ujedno je jedan od najposećenijih muzeja u zemlji.(Press TOS)