Vučić govorio na Generalnoj skupštini UN

Vučić govorio na Generalnoj skupštini UN

23/09/2016 Off By

 

PREDSEDNIK Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Njujorku sa generalnim sekretarom UN Ban Ki Munom o situaciji u regionu, evropskom putu Srbije i dijalogu sa Prištinom. Premijer Vučić zahvalio je generalnom sekretaru Ban Ki Munu na konstruktivnom doprinosu miru u svetu tokom njegovog mandata na čelu UN, kao i učešću UNMIK na Kosovu i Metohiji, čije je prisustvo i delovanje od ključnog značaja za Republiku Srbiju, budući da je okvir UN garant statusne neutralnosti međunarodnog prisustva u Pokrajini. Generalni sekretar Ban Ki Mun je istakao da Srbija ima konstruktivnu ulogu u regionu i pohvalio napredak pregovora sa Evropskom unijom. On je premijeru zahvalio na podršci otvaranju kuće UN u Beogradu i čestitao mu na ponovnom izboru za predsednika Vlade Srbije.

PREDSEDNIK Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Njujorku sa generalnim sekretarom UN Ban Ki Munom o situaciji u regionu, evropskom putu Srbije i dijalogu sa Prištinom.
Premijer Vučić zahvalio je generalnom sekretaru Ban Ki Munu na konstruktivnom doprinosu miru u svetu tokom njegovog mandata na čelu UN, kao i učešću UNMIK na Kosovu i Metohiji, čije je prisustvo i delovanje od ključnog značaja za Republiku Srbiju, budući da je okvir UN garant statusne neutralnosti međunarodnog prisustva u Pokrajini.
Generalni sekretar Ban Ki Mun je istakao da Srbija ima konstruktivnu ulogu u regionu i pohvalio napredak pregovora sa Evropskom unijom. On je premijeru zahvalio na podršci otvaranju kuće UN u Beogradu i čestitao mu na ponovnom izboru za predsednika Vlade Srbije.

NJUJORK – Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je, obraćajući se u Generalnoj skupštini UN, da još uvek nije pronađeno sveobuhvatno rešenje za migrantsku krizu. Poručio je da će Srbija i ubuduće biti stub stabilnosti na Balkanu i da će biti privržena stvaranju boljeg sveta i saradnje.

Na početku govora, Vučić je istakao da mu je čast što se obraća u ime Srbije i da zna da neće svi biti ushićeni njegovim govorom, ali da “s vremena na vreme moramo da saslušamo jedni druge”.

Rekao je da je danas prilika da se naglase dostignuća svetske organizacije, kao i da se potvrdi privrženost ciljevima UN.

“Da se angažujemo da obezbedimo mir, razvoj ljudskih prava. Srbija podržava multilateralizam. To se može postići ako se svi uključimo u duhu saradnje i kompromisa”, naveo je premijer Srbije.(Agencije)