Njujork: Drugi sastanak Vučića i Stoltenberga

Njujork: Drugi sastanak Vučića i Stoltenberga

23/09/2016 Off By

 

 POVEZANO Aleksandar Vučić je izazio zabrinutost nakon što je general i nekadašnji načelnik ratnog štaba Armije BiH Sefer Halilović u intervjuu za TV1 zapretio nestajanjem Republike Srpske ako referendum u RS bude sproveden. Kako je rečeno Tanjugu u delegaciji Srbije u Njujorku, premijer Vučić ne isključuje mogućnost da se vrati u zemlju ukoliko to razvoj situacije bude nalagao.

POVEZANO
Aleksandar Vučić je izazio zabrinutost nakon što je general i nekadašnji načelnik ratnog štaba Armije BiH Sefer Halilović u intervjuu za TV1 zapretio nestajanjem Republike Srpske ako referendum u RS bude sproveden.
Kako je rečeno Tanjugu u delegaciji Srbije u Njujorku, premijer Vučić ne isključuje mogućnost da se vrati u zemlju ukoliko to razvoj situacije bude nalagao.

NJUJORK – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se juče u Njujorku sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, sa kojim je razgovarao o situaciji u regionu, o saradnji Srbije i NATO u okviru programa Partnerstvo za mir, kao i predstojećoj poseti premijera Vučića sedištu NATO u Briselu, planiranoj za 23. novembar ove godine.

Premijer Vučić ponovio je opredeljenje Srbije da bude vojno neutralna i istovremeno zahvalio generalnom sekretaru Stoltenbergu na svim naporima koje čini da Srbija i NATO imaju korektne partnerske odnose. On je generalnog sekretara obavestio o situaciji u regionu i naglasio da Srbija čini sve kako bi novonastale tenzije bile smanjene.

Generalni sekretar Stoltenberg je rekao da je Srbija dobar partner i naglasio važnost konstruktivnih odnosa za stabilnost čitavog regiona, uz poštovanje srpskog stava o vojnoj neutralnosti. On je istakao da NATO ne želi da utiče na odluku Srbije o članstvu u ovoj organizaciji.

Tema razgovora bila je i relaksacija vazdušne zone iznad Kosova i Metohije.(Press Vlade)