Osniva se Poslovna akademija PKS

Osniva se Poslovna akademija PKS

22/09/2016 Off By

 

BEČ – Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, Valter Ruk, predsednik Privredne komore Beča i Kristian Hofman, generalni direktor Univerziteta Modul u Beču, potpisali su danas Memorandum o saradnji koji predstavlja prvi korak ka osnivanju Poslovne akademije PKS.

-Univerzitet Modul ima bogato iskustvo u obrazovanju kadrova prema potrebama privrede. Njihov model ne možemo potpuno preslikati, ali ćemo zajedno da razvijamo modele u skladu sa potrebama tržišta Srbije, rekao je Marko Čadež, predsednik PKS.

Među prvim aktivnostima, po rečima Čadeža, nalaze se MBA programi za unapređenje kompetencija poslovnih ljudi i sticanje znanja za bolje poslovanje. -Identifikovali smo tri područja u kojima Modul univerzitet ima veliko iskustvo. To su oblasti razvoja turizma i hotelijerstva, javno upravljanje i održivi razvoj i upravljanje novim medijima i informacijama“, objasnio je predsednik PKS.

Valter Ruk, predsednik Privredne komore Beča istakao je da je Univerzitet Modul naučna institucija poznata po obrazovanju kadrova u oblasti ekonomije i turizma, ne samo u Austriji već i šire.

Lepo je da postoji otvorenost i dobra klima i da možemo da ponudimo nova rešenja u Srbiji gde osim edukacije planiramo i zajedničke naučno – istraživačke radove koji će za obe strane biti korisni, poručio je Kristian Hofman, direktor Modul univerziteta.

Univerzitet Modul iz Beča je među vodećim privatnim obrazovnim institucijama u Austriji. Njegov osnivač je Privredna komora Beča, a univerzitet je najveći privatni pružalac usluga obrazovanja u Austriji. Nastavni programi su odobreni od strane Austrijskog akreditacionog saveta.(Press PKS)