Napadnute kancelarije pokreta Dosta je bilo u Beogradu

Napadnute kancelarije pokreta Dosta je bilo u Beogradu

22/09/2016 Off By

 

BEOGRAD – Nepoznati počinioci polomili su izlog beogradskog sedišta pokreta Dosta je bilo u Brankovoj 21, u noći između utorka i srede. Zahvaljujući zaštitnoj foliji sa logom Pokreta sprečeno je veće oštećenje, a pretpostavljamo da je prozor gađan kamenom ili flašom.

Članovi pokreta su napad prijavili policiji koja je izašla na lice mesta, ali je odbila da izvrši uviđaj. Najprilježnije što su policajci radili bilo je legitimisanje i uzimanje ličnih podataka od članice Dosta je bilo koja je napad prijavila. Policajci su odbili da uđu u prostorije Pokreta uz čudno objašnjenje da to ne smeju da čine jer je u pitanju politička organizacija. Nova urgencija policiji da se uviđaj obavi sa dužnom pažnjom i da nam se dostavi zapisnik nije ispoštovan, osim što smo od dežurne službenice na centrali dobili objašnjenje da su policajci morali da izvrše uviđaj i da po zapisnik možemo da dođemo u Savsku ulicu, a slučaj prijavimo unutrašnjoj kontroli.

Najoštrije protestujemo zbog ovakvog neprofesionalnog ponašanja policije. Ne znamo da li je napad bio politički motivisan, ali nonšalantno ponašanje policije koja bi to trebalo da utvrdi ne uliva osećaj sigurnosti. Pokret do sada nije bio izložen većim pretnjama i fizičkim napadima, ali smo na stalnom udaru laži premijerove propagande, što je, kako nas iskustvo uči, prilično siguran put i ka fizičkim napadima.(Press DJB)