Potpisan sporazum o saradnji PKS i Poreske uprave

Potpisan sporazum o saradnji PKS i Poreske uprave

21/09/2016 Off By

 

BEOGRAD – Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije i Dragana Marković, direktorka Poreske uprave Srbije, potpisali su danas Sporazum o saradnji dve institucije sa ciljem unapređenja dijaloga članica PKS i Poreske uprave, koji će imati pozitivan uticaj na celokupni privredni ambijent.

Sporazum su potpisali predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i direktorka Poreske uprave Dragana Marković


-Sporazum je formalizacija dosadašnje dobre saradnje i dijaloga PKS i Poreske uprave koji predviđa različite aktivnosti, počev od pružanja informacija važnih za članice PKS i njihovo poslovanje, preko organizovanja redovnih sastanaka usmerenih na pronalaženje uzajamno prihvatljivih rešenja za sve izazove, do zajedničkih radionica i besplatnih seminara kao podrške unapređenju poslovanja članica, objasnio je Marko Čadež, predsednik PKS.
Dragana Marković, direktorka Poreske uprave, istakla je da je Poreska uprava i do sada dobro sarađivala sa Privrednom komorom Srbije, a da će Sporazum o saradnji dodatno učvrstiti i unaprediti uspostavljeni dijalog. Poreskoj upravi je veoma važna dobra dvosmerna komunikacija sa poreskim obveznicima. Usmeravanje pažnje na najvažnija pitanja iz  poštovanja poreskih propisa preko PKS je veoma dobar način komunikacije, ocenila je Dragana Marković.
Nakon potpisivanja Sporazuma, predstavnici Poreske uprave i članovi PKS održali su jedan u nizu sastanaka na kojima će biti razmatrani aktuelni problemi i izazovi u cilju pronalaženja adekvatnih rešenja. Tema današnjeg sastanka bila je refakcija akciza.