Vojska Srbije: Svečana akademija povodom 100 godina telekomunikacija

Vojska Srbije: Svečana akademija povodom 100 godina telekomunikacija

20/09/2016 Off By

 

BEOGRAD – Svečanom akademijom u Domu Garde na Topčideru obeležen je 20. septembar Dan službe telekomunikacija i sto godina službe telekomunikacija u srpskoj vojsci. Svečanosti su prisustvovali ministar odbrane Zoran Đorđević i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Jovica Draganić, sa članovima kolegijuma, komandanti, načelnici i direktori jedinica i ustanova Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Uz učešće Umetničkog ansambla „Stanislav Binički“, svečana akademija završena je scensko-muzičkim programom „Veza je kao vazduh“

Čestitajući pripadnicima službe telekomunikacija Dan službe i vek uspešnog postojanja, a vezistima 10 godina od formiranja Brigade veze, ministar odbrane Zoran Đorđević je, između ostalog, rekao da su neprekidni napori vezista da, još u vreme balkanskih ratova, stvore uslove da svaka naredba komande na vreme stigne do vojnika divljenja vredni.

– Za vreme Velikog i Drugog svetskog rata, za vreme NATO agresije na našu zemlju, uvek ste bili spremni da izvršite zadatke za koje ste se školovali i bili obučavani. Dokazali ste svu svoju hrabrost, sposobnost, ali i odlučnost da odbranite ono što je našem vojniku najsvetije, a to je sloboda naše domovine i njenih građana. U toj borbi mnogi pripadnici roda dali su i svoje živote. Danas vi predstavljate kompaktan i potpuno funkcionalan deo sistema odbrane. Do sada postignuti rezultati nas uveravaju da služba telekomunikacija raspolaže kadrom sposobnim za kvalitetno izvršavanje svih postavljenih zadataka koji će omogućiti uspešno komandovanje i rukovođenje u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, rekao je ministar Đorđević, posebno ističući i dostignuti nivo saradnje u oblasti telekomunikacija ostvaren s drugim državnim organima i preduzećima.

Uz učešće Umetničkog ansambla „Stanislav Binički“, svečana akademija završena je scensko-muzičkim programom „Veza je kao vazduh“.