Mladen Ivanić: Neka Skupština RS 9. januar proglasi Danom državnosti

Mladen Ivanić: Neka Skupština RS 9. januar proglasi Danom državnosti

18/09/2016 Off By

KOTOR VAROŠ.- Član Predsedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je da će odluka Ustavnog suda BiH da ne prihvati apelaciju Narodne skupštine Republike Srpske dodatno pogoršati prilike u BiH, a mnogo razuma će trebati da se ne pogoršaju bezbednosne prilike.

Mlden Ivanić očekuje uzavreo ambijent narednih dana na političkoj sceni BiH

Ivanić je u Kotor Varoši istakao da se ovakva odluka mogla i očekivati od suda koji čine članovi SDA i koji radi prema zahtevima bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića.

“Za mene važi odluka Narodne skupštine Republike Srpske. Ja sam čovjek koji poštuje institucije RS i nemam namjeru da od toga odustanem”, rekao je Ivanić.

On očekuje uzavreo ambijent narednih dana na političkoj sceni BiH.

“Svi oni koji su na silu htjeli da promovišu BiH su dobili kontru, jer se stvorio ambijent daljeg inaćenja. Pozivam Narodnu skupštinu Republike Srpske da donese zakon da se 9. januar proglasi danom državnosti Republike Srpske, danom srpske slobode ili drugim nazivom, ali da 9. januar ostane praznik koji će srpski narod slaviti kao svoj najveći praznik, jer mi na to imamo pravo”, rekao je Ivanić.

On je poručio da nikakve igre i apelacije Izetbegovića to ne mogu da zaustave.

Ustavni sud BiH juče (petak 17. septembar) je u Sarajevu odbio apelaciju Narodne skupštine Republike Srpske za preispitivanje odluke ovog suda kojom je Dan Srpske – 9. januar proglašen neustavim.