Lider HDZ-a Andrej Plenković razgovarao sa predstvnicima nacionlnih manjina u Hrvatskom saboru

Lider HDZ-a Andrej Plenković razgovarao sa predstvnicima nacionlnih manjina u Hrvatskom saboru

16/09/2016 Off By

 

Na pitanje novinara o tome može li Pupovac da bude potpredsjednik Vlade, ministar kulture Hasanbegović uzvratio je kako Pupovac ne želi tu funkciju. “Sinoć je rekao da ne želi”, potvrdio je tehnički ministar kulture


MILORAD PUPOVAC je, posle sastnka između predstavnika nacionalnih manjina i HDZ-a izjavio da neće podržati Vladu u kojoj bi trebao da bude Hasanbegović.

Na ovu izjvu reagovao je Hasanbegović: “Nisam siguran koje uvjete Pupovac postavlja. On ne može kadrovirati buduću Vladu”.

Hasanbegović je dao izjavu u kojoj je rekao da su gotovo svi manjinci njegovi prijatelji. Na pitanje novinara o tome može li Pupovac da bude potpredsjednik Vlade, ministar kulture uzvratio je kako Pupovac ne želi tu funkciju. “Sinoć je rekao da ne želi”, potvrdio je tehnički ministar kulture.

Andrej Plenković ponovio je kako HDZ poštuje sve zakone koji garantuju prava manjinama i izrazio je želju da bi hteo da Vlada ima podršku svih manjina. “Sastat ćemo se ponovno u četvrtak”, potvrdio je.

Također, predsednik HDZ-a rekao je kako nisu razgovarali o sastavu buduće Vlade i Hasanbegoviću.

Pupovac je rekao da je atmosfera bila dobra te da se razgovaralo o temama koja su važna manjinama i da je sve otvoreno prema saradnji kako bi došlo do stanja normalnosti i stabilnosti.(Agencije)