Otkriveni krijumčari  migranata

Otkriveni krijumčari migranata

16/09/2016 Off By

 

PRIPADNICI zajedničkih snaga Ministarstva unutrašnjih poslova i Vojske Srbije, u saradnji sa policijom u Pirotu, u dve odvojene akcije, sprečili su krijumčarenje 29 iregularnih migranata i uhapsili tri osobe osumnjičene da su prevozile migrante.

Zajedničke patrole vojske i žandarmerije zaustavile su vozača automobila V. K. (1988) iz Niša, na lokalnom putu Ljuberađa – Crvena jabuka, koji je nakon pokušaja bekstva uhvaćen. U njegovom automobilu otkriveno je 13 državljana Iraka, među kojima i sedmoro dece.

Osumnjičenom je, po nalogu osnovnog javnog tužioca u Pirotu, određeno zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi i protiv njega je podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu.

U drugoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Pirotu uhapšena su dva bugarska državljana V. K. (1981) i G. L. (1982). Policija je u automobilima osumnjičenih, na putu Pirot – Niš, kod Bele Palanke, pronašla 16 iregularnih migranata, državljana Avganistana i Pakistana.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, V. K. i G. L. su, uz krivičnu prijavu, privedeni osnovnom javnom tužiocu u Pirotu.