SKOJ poziva antifašiste da dođu na marš Nacionalnog srpskog fronta

SKOJ poziva antifašiste da dođu na marš Nacionalnog srpskog fronta

16/09/2016 Off By

 

 

Naši aktivisti, će se na ovom skupu pojaviti sa našim crvenim, komunističkim zastavama, sa transparentima „Smrt fašizmu – sloboda narodu“, „Fašista gradom neće šetati“, „Uvek protiv okupacije“ i sličnim


SAVEZ komunističke omladine Jugoslavije poziva svoje članstvo, simpatizere, sve iskrene antifašiste, rodoljube i patriote na marš Nacionalnog srpskog fronta, nacističke organizacije, čiji je vođa Goran Davidović – Firer. Naši aktivisti, će se na ovom skupu pojaviti sa našim crvenim, komunističkim zastavama, sa transparentima „Smrt fašizmu – sloboda narodu“, „Fašista gradom neće šetati“, „Uvek protiv okupacije“ i sličnim.

Po novom zakonu o javnom okupljanju, nije moguće organizovati kontra protest. Stoga ćemo se mi pojaviti na ovom skupu, kako bi smo sprečili marširanje neonacista našim gradom. Nacistička organizacija, Nacionalni srpski front, pod maskom borbe protiv EU, organizuje nacistički marš. Ovoj nacističkoj, ksenofobnoj i rasističkoj organizaciji nije cilj borba protiv EU, već izazivanje haosa u našoj zemlji, šireći mržu prema nacionalnim manjinama i izbelicama.

Naša organizacija će pozvati nadležne organe da zabrani nacistički marš u Beogradu, grada koji je bio žrtva nacističkog terora i na čijoj teritoriji se nalazilo 7 koncentracionih logora u kojem su uglavno stradali Srbi, Jevreji, Romi, komunisti i drugi antifašisti. Mi ćemo tražiti od nadležnih organa da zahteva od italijanskih vlasti da privede lice pravdi Gorana Davidovića koji se u toj zemlji slobodno kreće, kao i da zabrani rad ovoj nacističkoj organizaciji. Tražićemo i od zaštitnika građana, gospodina Saše Jankovića, da osudi ovu manifestaciju i zaštiti građane od politike nacizma, zahtevajući od nadležnih organa da se ova organizacija zabrani.(Press SKOJ-a)