Ministarka Nela Kuburović o hapenju sudija u Šapcu i Loznici

Ministarka Nela Kuburović o hapenju sudija u Šapcu i Loznici

15/09/2016 Off By

POVODOM hpšenja predsednika Višeg suda u Šapcu Gojka Lazareva, predsednika Osnovnog suda u Loznici Dragana Cvetinovića i sudije Osnovnog suda u Loznici Olivere Lazarević, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo primanje mita i zloupotreba službenog položaja, ministarka pravde Nela Kuburović dostvil je medijim pisanu izjavu:


„Nikome nije prijatno da vidi da oni koji dele pravdu i staraju se o zakonitosti rada sudova, budu lišeni slobode zbog osnovane sumnje da su počinili teška krivična dela. Međutim, to je jasna poruka građanima da nema izuzetih od zakona, bez obzira koju funkciju neko obavljao. Zajedničkim radom Tužilaštva za organizovani kriminal i pripadnika službi bezbednosti i Ministarstva unutrašnjih poslova, država je pokazala odlučnost u borbi protiv korupcije i kriminala.
Kada neko sa ovako važnom društvenom funkcijom, a zarad lične koristi zloupotrebi službeni položaj, to duboko uruši poverenje građana, ne samo u pravosuđe, već i u celu državu.
Verujem da će nadležni državni organi efikasno postupati u ovakvim slučajevima, kako bi se u što kraćem roku došlo do pune istine, da bi oni za koje se dokaže da su radili mimo zakona, snosili posledice i odgovornost za dela koje su počinili.“