Pariz: Vučič na doručku kod predsednika Senata Francuske Laršea

Pariz: Vučič na doručku kod predsednika Senata Francuske Laršea

15/09/2016 Off By

 

Predsednik francuskog Senata Laršer rekao je da su odnosi Srbije i Francuske zasnovani na stogodišnjem prijateljstvu i savezništvu, kao i da su naše dve zemlje bile jedna uz drugu i u najtežim trenucima. On je naglasio da Francuska zna koliko je važna uloga Srbije u regionu Zapadnog Balkana i da se zbog toga veoma zalaže za što skorije priključenje Srbije EU


PREDSEDNIK Vlade Srbije Aleksandar Vučić započeo je prvi dan boravka u Francuskoj radnim doručkom sa predsednikom Senata Žerarom Laršerom, sa kojim je razgovarao o unapređenju bilateralnih odnosa, kao i saradnji Senata i Narodne skupštine Republike Srbije, situaciji u regionu Zapadnog Balkana i migrantskoj krizi.

Premijer Vučić zahvalio je na podršci Francuske evropskom putu Srbije i naglasio da se nada da će, nakon uspešnih ekonomskih reformi, Srbija postati još privlačnija za ulaganje francuskih kompanija. „Nadamo se uspostavljanju mnogo bližih odnosa, kako političkih, tako i ekonomskih“, istakao je Vučić i dodao da je neophodno raditi na jačanju trgovinske razmene dveju zemalja.

Predsednik francuskog Senata Laršer rekao je da su odnosi Srbije i Francuske zasnovani na stogodišnjem prijateljstvu i savezništvu, kao i da su naše dve zemlje bile jedna uz drugu i u najtežim trenucima. On je naglasio da Francuska zna koliko je važna uloga Srbije u regionu Zapadnog Balkana i da se zbog toga veoma zalaže za što skorije priključenje Srbije EU.

Premijer Vučić nastavlja posetu Francuskoj učešćem na poslovnoj konferenciji o Srbiji na kojoj učestvuje oko 80 francuskih komanija, koje su zainteresovane za poslovanje u Srbiji, kao i susretom sa francuskim premijerom Manuelom Valsom.(Press Vlade)