Johanes Han u Beogradu: Evropski standardi interes građana Srbije

Johanes Han u Beogradu: Evropski standardi interes građana Srbije

10/09/2016 Off By

 

Zahvaljujući komesaru Hanu što, kako je naveo Vučić “ne beži za razliku od drugih iz EU od teških tema i vrućih krompira u rukama”, Srbija se ponaša odgovorno i da nam je strateški cilj članstvo u EU


pressRanka Čičak

EVROPSKI komesar za proširenje Johanes Han drugog dana boravka u Srbiji prisustovao je sednici Vlade Republike Srbije a potom su se on i premijer Aleksandar Vučić obratili novinarima.

Han i Vučić su konstatovali da je za Srbiju i region najvažnija stabilnost a da je evropski put Srbije interes građana

Predsednik Vlade je kazao da su ključne teme razgovora sa komesarom Hanom bile regionalna stabilnost, evropski put Srbije i normalizacija odnosa sa Prištinom.

Zahvaljujući komesaru Hanu što, kako je naveo Vučić “ne beži za razliku od drugih iz EU od teških tema i vrućih krompira u rukama”, Srbija se ponaša odgovorno i da nam je strateški cilj članstvo u EU.

Na pitanje novinara da li očekuje da EU izvrši pritisak na Zagreb da počne da se ponaša u skladu sa evropskim standardima, Vučić je odgovorio da ne očekuje jer je kako je rekao Hrvatska je članica EU a Srbija nije , te da je zahvalan što imamo gotovo jednak tretman .

Johanes Han je rekao da je nesporna posvećenost EU proširenju Zapadnog Balkana a da je Srbija na vrhu te liste istakavši da postoji jasna podrška i odlučnost da Srbija bude u evropskoj porodici. On je oceniio da je usklađivanje sa evropskim standardima u interesu građana Srbije a ne da bi zadovoljili evropske zvaničnike.

Nakon Vlade komesar Han se sastao i sa predsednicom skupštine Srbije Majom Gojković.