Skupština Srbije: Brutalna diskriminacija poslanice DJB

Skupština Srbije: Brutalna diskriminacija poslanice DJB

08/09/2016 Off By

 

 

Licemerno je da su prebacivanjem elektronske jedinice za glasanje u poslednji red oduzeli pravo glasa drugoj poslanici pokreta Dosta je bilo. Iščupali su elektronsku jedinicu koju je koristila Branka Stamenković i prebacili je u poslednji red, koji je, inače, rezervisan za stručne saradnike u Skupštini


VLADAJUĆA većina u Skupštini Srbije bahato nastavlja da diskriminiše poslanicu Dosta je bilo Ljupku Mihajlovsku koja se kreće uz pomoć invalidskih kolica. Nakon što su joj tri meseca uskraćivali ravnopravne tehničke mogućnosti za glasanje i diskusiju, sada su montiranjem elektronske jedinice za glasanje u poslednjem redu, koji nije predviđen za poslanike, Ljupku Mihajlovsku osudili na sedenje u “magarećoj klupi”.

Licemerno je da su prebacivanjem elektronske jedinice za glasanje u poslednji red oduzeli pravo glasa drugoj poslanici pokreta Dosta je bilo. Iščupali su elektronsku jedinicu koju je koristila Branka Stamenković i prebacili je u poslednji red, koji je, inače, rezervisan za stručne saradnike u Skupštini.

Poslanici Dosta je bilo oštro protestuju zbog ovakve brutalne diskriminacije osobe sa invaliditetom, kao i zbog činjenice da se javnosti takvom bahatošću šalje jako ružna poruka o načinu postupanja prema osobama sa invaliditetom. Vladajuća većina je umesto da se postidi zbog svog dosašanjeg odnosa i uskraćivanja ljudskih prava, pribegla ovom primitivno-mangupskom “rešenju” i u “magareću klupu” montirala elektonsku jedinicu za glasanje.

Tako će jedina osoba sa invaliditetom u Skupštini sedeti izdvojeno i drugačije od svih drugih poslanika, a javnost u Srbiji će moći jasno da vidi da osobe sa invaliditetom nisu ravnopravne i da se ništa ne čini da one to postanu.

Ljupka Mihajlovska je žrtva diskriminatorskog odnosa vladajuće većine prema poslaničkoj grupi Dosta je bilo. Vladajuća većina je četvrtu po snazi poslaničku grupu Dosta je bilo smestila u poslednje redove protivno parlamentarnim pravilima i u nadi da će nas ućutkati.

Pokret Dosta je bilo je dostavio nove zahteve Administrativnom i Odboru za ljudska i manjinska prava da se Ljupki Mihajlovskoj i svim poslanicima Dosta je bilo dodeli ono što im pripada. Zahtevamo da se celoj poslaničkoj grupi dodele mesta u prvim redovima u sektoru 2 do kojih je moguće stići u invalidskim kolicima i da se Ljupka Mihajlovska ni na koji način ne odvaja od drugih poslanika DJB. To je jedini način da se pokaže poštovanje prema građanima koji su glasali za pokret, a njih je više od 226.000, kao i prema osobama sa invaliditetom.(Press DJB)