Hrvatska: reporterka TV RTL u rodnom drniškom kraju Čede Čolovića

Hrvatska: reporterka TV RTL u rodnom drniškom kraju Čede Čolovića

03/09/2016 Off By

 

ZA ČEDU ČOLOVIĆA, čoveka koga su srpske vlasti u juče uhapsile pod sumnjom da je špijunirao za Hrvatsku, u rodnom drniškom kraju njegovi sugrađani imaju samo reči hvale, javlja TV RTL. Ta televizija piše da je njena novinarka posetila mesto Tepljuh, gde je Čolović navodno ovaj vikend trebalo da dođe iz Srbije u berbu grožđa, ali u tome ga je sprečilo hapšenje.

Čolovići su u ovom selu navodno živeli do Oluje, a za Čedu srpski mediji pišu da je bio jedan od komandanata u nekoj od formacija pobunjenih Srba. Meštani koji tamo danas žive tvrde da je Čedo pošten i dobar i da ih je cela afera mnogo iznenadila.

Potvrdili su da je danas trebao doći da dođe na berbu grožđa.

Takođe, svi govore da on pre rata nije bio u JNA, kako navode mediji, nego da je radio u drniškom građevinskom preduzeću. U ratu je, tvrde, ranjen pa u Srbiji, gde živi sa sestrom i njenim suprugom (koji je bivši pobednik Sinjske alke) ima ratnu penziju. Ima i brata Đuku koji takođe živi u Srbiji.

U Tepljuh Čedo dolazi povremeno, obilazi kuću i vinograd. Na pitanje da kaže nešto o svom poznaniku, jedan od meštana za Čolovića je rekao: “Čudi me kako neko tako smotan može da bude špijun”.