Recepti: Paradajz čorba

Recepti: Paradajz čorba

31/08/2016 Off By

 

Izbor MARIJA RADOVIĆ

Potrebno:

glavica crnog luka

2-3 šargarepe

3-4 paradajza

so, biber i po želji origano

1 kašika brašna

aleva paprika

Priprema:

Na malo ulja propržiti glavicu crnog luka (koji ste prethodno sitno iseckali) zajedno sa istruganom šargarepom. Pradajz srednje veličine operite i oljuštite i sitni iseckajte.

Kada su luk i šargarepa skoro prženi dodajte paradajz. Naliti sa 2 litra mlake vode i kuvajte na tihoj vatri. Dodajte so, biber, po želji i malo origana. Kada je čorba ukuvana do pola znači da je skoro gotova.

U malo hladne vode razmutiti jednu kašiku brašna sa malo aleve paprike, dodati ključaloj čorbi uz neprestano mešanje i kratko prokuvati.