Bajs Baza čuva vaše bicikle

Bajs Baza čuva vaše bicikle

30/08/2016 Off By

 

BAJS BAZA (www.bajsbaza.rs) je web portal koji ima za cilj suzbijanje pojave krađe bicikala edukujući bicikliste o sigurnijem čuvanju bicikala i skladišteći sigurno najbitnije podatke o njihovim dvotočkašima.

Registracija i kreiranje profila bicikala na Bajs Bazi je potpuno besplatno i lako a u bazi već u ovom trenutku imamo veliki broj registrovanih bicikala, obzirom da je statistika o ukradenim biciklima koju smo dobili od MUP Srbije poražavajuća.

Nakon nepune dve godine postojanja Bajs baza dobila je zvaničnu podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije (koji od sada zvanično koriste podatke Bajs Baze u svom radu na suzbijanju krađe bicikala) kao i OEBS (misija u Srbiji). U saradnji sa ovim institucijama članovi Bajs Baze trenutno rade na realizaciji akcije koja treba da: Promovisanje portal Bajs Baza, kako na terenu tako i u svim medijima, da posluži kao edukacija o sigurnijem gradskom biciklizmu i sigurnijem čuvanju bicikala.
Bajs Baza treba da posluži za podizanje svesti o bezbednijem gradskom biciklizmu kroz ukazivanje na rizike za bicikliste u sabraćaju kao i kroz deljenje svetala i zvona na terenu biciklistima koji ih nemaju.

Akcija je otpočela u nedelju, 14. avgusta kraj biciklističke staze na Dunavu ispred Sportskog Centra Milan Gale Muškatirović a nastavljena je naredne nedelje (21.avgusta). na Adi ciganliji. Prethodnog vikenda akcija je nastavljena na Trgu Republike u centru Beograda, gde su članovi Bajs Baze okupljenim biciklistima pred start avgustovske “Beogradske Kritične mase” podelili 150 kompleta svetala i zvona kao i info flajera.
Za naredni period planirana je jedna noćna akciju na Brankovom mostu gde će se neosvetljenim biciklistima takođe deliti svetla i info flajere, a nakon toga akciju će se održati i u drugim gradovima u Srbiji (Novi Sad, danas 30.septembra) i sl.