DJB: Skrivene veze premijera, SNS-a i Klintonovih

DJB: Skrivene veze premijera, SNS-a i Klintonovih

29/08/2016 Off By

KONTROLA i manipulacija medijima, kao i stepen njihove podređenosti izvršnoj vlasti jasno se vide na primeru kako je sakriveno saopštenje pokreta Dosta je bilo o tajnim i visokim iznosima koje su građani Srbije plaćali za lobiranje u Americi, ali i o bliskim vezama premijera sa Klintonovima, njihovim prijateljima i lobistima.

Saopštenje, potkrepljeno uplatnicama Ministarstva spoljnih poslova Podesta grupi, moćnim lobistima jako bliskim Hilari Klinton, koji rade i za Miroslava Miškovića, mediji su ignorisali. Međutim, Tanjug i javni servis objavili su demanti Ministarstva spoljnih poslova na to neobjavljeno saopštenje Pokreta.

U nedelju predveče Ministarstvo spoljnih poslova pisalo je važan demanti na saopštenje DJB, da bi ga Tanjug emitovao u 18.17 sati i da bi pokrenuo poznatu medijsku mašineriju koja premijeru stoji na usluzi. Satnica pokazuje koliko je bilo važno da se što pre objavi da činjenice i pitanja koje je Pokret pokrenuo, navodno nisu tačni.

Pokret je objavio uplatnice kojima je Vlada je u 2012. i 2013. godini papreno platila za usluge lobiranja “Roberti + White”, zastupnicima moćne Podesta grupe, koja je bliska Klintonovima i njihovom krilu demokratske stranke. Tačnije, jedan od braće i osnivača lobi kompanije, Džon Podesta vodi predsedničku kampanju Hilari Klinton. Iako je zvaničan ugovor istekao krajem 2012.godine, tesne veze su nastavljene do danas.

Pokret je postavio veoma važna pitanja vezana za odnos premijera Srbije i Hilari Klinton, kao i za ciljeve tajnog lobiranja i za interese koji nisu deo javne politike i državne strategije i nije jasno da li su u suprotnosti sa interesima Srbije.

O vezama premijera i SNS-a sa porodicom Klinton govori i učešće premijera na predstojećoj plenarnoj sednici privatne Fondacije Klintonovih. Ni jedan medijj ovo nije objavio. Kakav je interes Srbije da njen premijer učestvuje u radu kompromitovane Fondacije čije se ime sve više u američkoj štampi vezuje za zloupotrebu državnog položaja u predsedničkoj kampanji, ali i za netransparentne poslovne interese pojedinaca?

Mediji bi trebalo da otkrivaju, a ne da sakrivaju učešće premijera u radu Fondacije Klinton global inicijative ali i da analiziraju veze koje su do toga dovele i da postave pitanje interesa Srbije u svemu tome. Dolazak Hilari Klinton na čelo američke diplomatije poklapa sa formiranjem i učvršćivanjem SNS kao stranke koja će 2012. godine preuzeti vlast u Srbiji. Resursi i pomoć koju je SNS tada dobijala takođe su nepoznanica.

Utoliko je čudnije da saopštenje pokreta Dosta je bilo o lobističkim dilovima i drugim tajnim vezama Srbije sa poslovno-političkim krugovima u SAD nije poslužilo da se otvore važna pitanja o vezama Premijera i Klintonovih, njihovih lobista i Miškovića.

Premijer i njegova stranka preko svojih blatoida konstantno napadaju nevladin sektor naglašavajući da ih između ostalih finansira i Soroš implicirajući da nisu nezavisni i da rade protiv Srbije. Nama nije jasno kako neko može raditi protiv interesa Srbije dok radi na projektima koji se uglavnom tiču vladavine prava i ljudskih prava, ali sa druge strane izgleda da je najveći “Sorošev” projekat u Srbiji sam Premijer i njegova stranka.(Press DJB)