Dobra vojno tehnička saradnja sa KInom

Dobra vojno tehnička saradnja sa KInom

26/08/2016 Off By

 

MINISTAR odbrane Zoran Đorđević sastao se sa delegacijom kineske kompanije ALIT (Aerospace Long March International Trade), koju je predvodio potpredsednik kompanije Su Jinksin (Mr. Su Jinxin).

U razgovoru je potvrđeno opredeljenje za nastavak vojnotehničke saradnje, koja bi u narednom periodu bila konkretizovana u formi zajedničkih projekata razvoja naoružanja i vojne opreme. Ministar Đorđević je prisustvovao i potpisivanju Protokola o realizovanoj poseti, koji su potpisali v.d. pomoćnika ministra za materijalne resurseNastavak saradnje sa kompanijama iz NR Kine dr Nenad Miloradović i potpresednik kompanije Su Jinksin.

Poseta kineske kompanije predstavlja nastavak vojnotehničke saradnje dve zemlje, koja je intenzivirana nakon potpisivanja Sporazum o saradnji odbrambenih industrija Republike Srbije i NR Kine.

Delegacija kineske kompanije imala je priliku da, kroz razgovore i obilazak Vojnotehničkog instituta i preduzeća odbrambene industrije Srbije, upozna istraživačke, razvojne i proizvodne kapacitete Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.