MSU: ArtSample razgovori povodom izložbe 15 godina nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos”

MSU: ArtSample razgovori povodom izložbe 15 godina nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos”

22/08/2016 Off By

MUZEJ poziva ljubitelje umetnosti na specijal ArtSempl razgovore koji će se održati u Galeriji – Legatu Milice Zorić i Rodolјuba Čolakovića, povodom izložbe 15 godina Nagrade „MSU: ArtSample razgovori povodom izložbe 15 godina nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos”“.

U okviru tri razgovora, predstaviće se Saša Tkačenko (24. avgust od 19 časova), Ivan Petrović (25. avgust od 19časova) i Milica Ružičić (26. avgust od 19 časova).

ArtSample je jedinstveni način prezentacije i afirmacije umetnika. U okviru događaja, umetnici pored svojih radova publici predstavlјaju i druge umetnike, teoretiče i uošte pojedince koji su na njih uticali. U drugom delu, publika je pozvana da sa umetnicima uđe u dijalog i postavlјa pitanja.

Izložba 15 godina Nagrade „Dimitrije Bašičević Mangelos“ koncipirana je kao pregled različitih autorskih pozicija, pristupa, poetika, umetničkih istraživanja bivših dobitnika i dobitnica Nagrade. Obuhvatajući period poslednjih 15 godina, ona predstavlјa jedan od mogućih pogleda na umetničku scenu nakon 2000. godine, njenu dinamiku, karakteristike, fenomene, razvoje, tendencije. Umetnici-ce: Bob Milošević, Vladimir Nikolić, Milica Ružičić, Milena Putnik, Siniša Ilić, Katarina Zdjelar, Ivan Petrović, Ivana Smilјanić, Dušica Dražić, Marina Marković, Slobodan Stošić, Saša Tkačenko, Nataša Kokić i Marko Marković.

Izložba će biti otvorena do 29. avgusta, svakog dana od 12 do 20 časova, osim utorkom. Ulaz je slobodan.(Press MSU)