Danas: SKOJ kampuje ispred sedišta Zaštitnika građana

Danas: SKOJ kampuje ispred sedišta Zaštitnika građana

20/08/2016 Off By

 

SAVEZ komunističke omladine Jugoslavije poziva svoje članstvo i simpatizere da se povodom zahteva za smenu zaštitnika građana gospodina Saše Jankovića okupe ispred zgrade Zaštitnika građana u Deligradskoj 16, u subotu 20. avgusta u 12 časova.

Naš omladinski Savez će vršiti opstrukciju rada gospodina Saše Jankovića, tako što ćemo blokirati njegov rad ukoliko ne prihvati naš zahtev, a u tom duhu ćemo na protest u subotu poneti šatore, kako bi smo organizovali kampovanje ispred prostorija Zaštitnika građana i blokirali njegov rad.

Tog dana ćemo uručiti protestnu notu zaštitniku građana gospodinu Saši Jankoviću, koji nije odgovorio na naše pismo povodom zahteva da po službenoj dužnosti tuži Jelenu Milić, direktorku Centra za evroatlantske studije, koja je optužila naš omladinski Savez da je prokremaljska organizacija i javno pozivala na linč našeg omladinskog saveza. Gospodin Saša Janković je bio dužan da po službenoj dužnosti tuži gospođu Jelenu Milić, a on ne samo da nije pokrenuo proces protiv nje, već nije našao za shodno da dva meseca da odgovor na naše pismo koje smo mu poslali povodom ovog događaja, a dužan je bio da da odgovor u zakonskom roku od 10 dana.


Smatramo da Saša Janković ne može da valjano, objektivno i savesno obavlja svoj posao, jer se svrstava na stranu zapadnog imperijalizma i njegovih sluga u Srbiji. Zahtevamo da on podnese ostavku na mesto zaštitnika građana, a mi ćemo podneti zahtev Narodnoj skupštini da smeni zaštitnika građana Sašu Jankovića, jer brani interese zapadnog imperijalizma, a ne građana Srbije.(Press SKOJ-a)♦