Reagovanje LSV na izjavu Nikolića o spomeniku Miloševiću: vrhunac nesuvisle politike

Reagovanje LSV na izjavu Nikolića o spomeniku Miloševiću: vrhunac nesuvisle politike

18/08/2016 Off By

 

PREDSEDNIK Političkog saveta LSV Dušan Jakovljev reagovao je na izjavu predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića o podizanja spomenika Slobodanu Miloševiću: “To je vrhunac trenutne nesuvisle politike, nakon podrške koju su ovoj ideji dali ministri u Vladi Republike Srbije Ivica Dačić i Aleksandar Vulin.

Jakovljev dalje navodi da je “veoma problematično to što Tomislav Nikolić govori o nekakvom ujedinjenju podizanjem spomenika Slobodanu Miloševiću koji je simbol razjedinjenja i destruktivne polike devedesetih.

Nikolić bi trebao pre svega da razmisli da li neko, ko je državu čiji je on trenutno predsednik, doveo do ivice propasti, ratova, sankcija, bombardovanja, prinudnog raseljavanja, uopšte zaslužuje spomenik ili bi trebao da se od takve ličnosti ogradi.

Bilo bi neophodno da se trenutna vlast konsoliduje u vezi sa viđenjem Republike Srbije u budućnosti jer je nemoguće govoriti o evropskim integracijama, napretku i pomirenju u regionu s jedne strane, a istovremeno govoriti o podršci nekome ko je ispisao najmračnije stranice bliže istorije ove države.

Nikolićeva izjava da je podržavao Miloševića u njegovoj borbi je za svaku osudu, jer se svi dobro sećamo šta je ta borba značila i do čega je dovela. Ako to znači da predsednik Nikolić i dalje stoji iza ovakvog načina „borbe“, takva izjava zaslužuje svaku osudu i sankciju.

Posebno je zanimljiva potreba predsednika Nikolića da iznese svoje viđenje na temu o kojoj ga, po sopstvenim rečima, niko ne pita.(Press LSV)♦