Palma traži da Srbija tuži Hag zbog ubistva Miloševića

Palma traži da Srbija tuži Hag zbog ubistva Miloševića

15/08/2016 Off By

PREDSEDNIK Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da bi advokati nekadašnjeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića trebalo da tuže Haški tribunal zbog ubistva.

Marković je istakao da je da je Milošević odveden zdrav u Hag, gde je skončao pod sumnjivim okolnostima.

– Po pravilima Haškog tribunala, ako je osumnjičeni za ratni zločin dobio oslobađajuću presudu, nema pravo da tuži taj sud, ali ovde je reč o ubistvu Miloševića koji je u Hag odveden zdrav, a vraćen u mrtvačkom kovčegu, kao i mnogi drugi Srbi koji su skončali u haškom kazamatu pod sumnjivim okolnostima, naveo je Marković u pisanoj izjavi.

On je poručio da “oslobađajuća presuda Miloševiću” traži odgovore na pitanja – zašto su uvedene sankcije SR Jugoslaviji, zašto je bombardovana ta država, te zašto Srbija toliko čeka za ulazak u EU i ima kriterijume kakve nijedna zemlja do sada nije imala?

Marković je ocijenio da je Haški tribunal napravljen da bi se sudilo samo Srbima, dok su, kako je istakao, ratni zločinci poput Ante Gotovine, Ramuša Haradinaja ili Nasera Orića oslobođeni, piše banjalučka agencija Srna.♦