Dopisivanje: Odgovor državnog sekretara MUP-a Jane Ljubičić Zaštitniku građana

Dopisivanje: Odgovor državnog sekretara MUP-a Jane Ljubičić Zaštitniku građana

09/08/2016 Off By

OČIGLEDNO je da Zaštitnik građana Saša Janković, na najgori način i suprotno Ustavu i zakonima Republike Srbije, osporava ljudsko i zagarantovano pravo ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da zatraži pravdu na sudu, zbog grubih laži i nestina koje su iznete u nedeljniku NIN.

On je svojim tumačenjem tužbe nedvosmisleno pokazao da za njega postoje građani prvog i drugog reda i da prema Nebojši Stefanoviću kao građaninu nema iste aršine, već javno izražava svoju netrpeljivost.

Skandalozno je da čovek koji mesečno zarađuje 400.000 dinara, kako bi štitio prava građana, osporava bilo kome pravo da zaštiti sebe na sudu. Iskreno se nadam da time ne želi da vrši pritisak na sudske organe, imajući u vidu da je postupak po ministrovoj tužbi u toku.

Volela bih već jednom da Janković skine masku Zaštitnika građana sa lica i da jasno kaže koja je njegova uloga u društvu i šta su mu ciljevi. Tražim od njega, kad se već poziva na Zakon o Zaštitniku građana, da se malo bolje upozna sa istim i prestane da ga krši svojim očiglednim političkim angažovanjem.

Podsetiću ga da član 10a nedvosmisleno kaže da Zaštitnik građana ne može davati izjave političke prirode, što on u kontinuitetu čini.

Uverena sam da će Tužilaštvo, koje je nadležno za vođenje istraga u našoj zemlji, do kraja rasvetliti slučaj Savamala i o tome obavestiti javnost“.(Press MUPA)♦