Aleksandar Vučić počeo da čita ekspoze o radu buduće vlade

Aleksandar Vučić počeo da čita ekspoze o radu buduće vlade

09/08/2016 Off By
pressRanka Čičak

PONOSAN sam i srećan što sam po drugi put izabran za predsednika Vlade Srbije. Pre dve godine bio sam na ovom istom mestu. Ali, kao što je Heraklit rekao da čovek ne može ući u istu reku, jer voda teče, tako ni ja ni Srbija više nismo isti.

To je rekao Aleksandar Vučić na početku svog dugog ekspozea o radu buduće Vlade pred poslanicima Skupštine Srbije.

Srbija danas dobro stoji: “Uspeli smo da narodu vratimo poverenje u budućnost zemlje. Ima onih koji to ne cene. Navikli smo da kukamo. Ali, regionalna i politička stabilnost su uslov za nove investicije. U protekle dve godine otvorili smo 124 hiljade novih radnih mesta, većinom u privatnom sektoru. Otvorili smo 38 novih fabrika i pogona, u proseku jednu mesečno. Značajan cilj joj je bolji život građana.Očekuje se ne malo povećanje plata u društvenom sektoru. Sada možemo da obezbedimo planirano povećanje plata i penzija.

Vučić kaže da je pre dve godine, kada je postao predsednik Vlade, znao da mnoge sile ne žele ni uspeh Vlade, ni uspeh Srbije. Da žele zaostajanje Srbije, kako bi zadržali svoje privilegije:

-Znao sam da ću morati da prkosim pritiscima. Moram da stojim uspravno. Znam da sam bio ponekad arogantan i strog.Nisam iznenađen što su me nazivali diktatorom oni koji su navikli na privilegije. Pratim ih i gledam da se menjam, koliko je to moguće.Želim da budem otvoreniji, ljubazniji.To ne znači da neću znati da odgovorim na klevete.Boriću se za Srbiju, jer jedino moderna Srbija može da obezbedi bolji život. U politici nove Vlade nema mesta ni za one koji su za Rusiju, a ni zaone koji su za EU. Ima mesta samo za one koji su za Srbiju…

Premijer nastavlja čitanje ekspozea, koji je, kako je rekao napisao na preko 460 strana.♦