Trebine: “Zlatni platan” Tanji Bošković

Trebine: “Zlatni platan” Tanji Bošković

09/08/2016 Off By


URUČENJEM nagrade “Zlatni platan” beogradskoj glumici Tanji Bošković i projekcijom filma “Igra u tami” Juga Radivojevića, sinoć je u Trebinju svečano otvoren 4. Festival mediteranskog i evropskog filma.

– Dobiti od Trebinja priznanje za doprinos filmskoj umetnosti za mene je posebna čast. Nisam tako puno dobijala nagrada, čak sam pomislila u jednom trenutku možda su organizatori smatrali da više nemam šta da doprinesem pa su mi dodelili ovo priznanje. Možda i imam. Prosto od duga jezika da podsetim političare da više ulažu u film, pozorište, u gradnju kulturnih institucija i njihovo očuvanje, Izjavila je Tanja Bošković posle primanja trebinske nagrade.

Osim Tanje Bošković, ovogodišnji laureat Zlatnog platana – nagrade za izuzetan doprinos evromediteranskoj kinematografijije je i Rade Šerbedžija, kojem će priznanje biti dodijeljeno posljednje festivalske večeri.

Tokom sedam festivalskih dana u Trebinju biće prikazano 14 filmova, među kojima i značajan broj premijera, a u okviru četiri programske cjeline: mediteranski film, evropski film, novi srpski film i omaž laureatima/Hercegovina na filmu.(Agencije)♦