Na Adi 13 i 14. avgusta – Sedmi međunarodni festival joge

Na Adi 13 i 14. avgusta – Sedmi međunarodni festival joge

07/08/2016 Off By

 

Joga filozofija podstiče kreiranje zdravog životnog stila koji se ogleda u negovanju i oplemenjivanju svakodnevice. Joga preporučuje svakodnevnu negu telesnog zdravlja joga asanama (položajima), tehnikama disanja (pranajama), tehnikama koncentracije, tehnikama relaksacije, ali i negu emocionalne, intelektualne i socijalne dimenzije života


MEĐUNARODNI festival joge – Srbija 2016, održaće se na beogradskoj Adi, na podijumu sa tribinama (ispred restorana Jezero) 13. i 14. avgusta sa početkom u 16,30 časova.

U pisanoj pozivnici Joga saveza Srbije podseća se da je Joga disciplina samorazvoja stara hiljadama godina.Da je nastala u Indiji, u periodu susretanja dravidske i arijevske kulture. Vremensku i prostornu univerzalnost duguje vanvremenskoj poruci koju nosi – da je u čoveku skriveno najveće blago, ali i ključ koji otvara tu škrinju neiscrpnih mogućnosti.

Joga filozofija podstiče kreiranje zdravog životnog stila koji se ogleda u negovanju i oplemenjivanju svakodnevice. Joga preporučuje svakodnevnu negu telesnog zdravlja joga asanama (položajima), tehnikama disanja (pranajama), tehnikama koncentracije, tehnikama relaksacije, ali i negu emocionalne, intelektualne i socijalne dimenzije života.

U Srbiji joga praksa je obuhvaćena zakonskim propisima o sportu, ali i u zakonskim aktima koji je opredeljuju kao pomoćnu zdravstvenu metodu. U drugim evropskim zemljama, osim ovih određenja, joga se prepoznaje kao svojevrstan kulturološki fenomen, pa ministarstva kulture delove joga prakse prepoznaju kao svojevrsne programe kulturne animacije.

Za sve zainteresovane građane ulaz na Festival joge je slobodan.♦