Anketa nemačke televizije ARD: Merkelovoj pada popularnost

Anketa nemačke televizije ARD: Merkelovoj pada popularnost

05/08/2016 Off By

 

U najnovijoj anketi, samo 34 odsto ispitanih je reklo da je zadovoljno ili veoma zadovoljno vladinom politikom “otvorenih vrata” prema izbjeglicama


NEMAČKA kancelarka Angela Merkel je izgubila na popularnosti, uglavnom zbog svoje politike prema izbjeglicama.

To je pokazala anketa sprovedena posle više napada u Nemačkoj.

Anketa televizije ARD je pokazala da je 47 odsto ispitanih izrazilo zadovoljstvo radom Merkelove, što je čak 12 procentnih poena manje u odnosu na podršku koju je kancelarka imala u julu, navodi agencija AFP.

To je drugi najgori rezultat Merkelove otkad je 2013. ponovo izabrana na funkciju nemačke kancelarke, a najgori je bo u februaru ove godine, kad se samo 46 odsto izjasnilo da je zadovoljno Merkelovom.

U najnovijoj anketi, samo 34 odsto ispitanih je reklo da je zadovoljno ili veoma zadovoljno vladinom politikom “otvorenih vrata” prema izbjeglicama.

To je najniži procenat otkad je pitanje podrške izbegličkoj politici u oktobru uvršteno u mesečnu anketu televizije ARD.

Radi poređenja, čak 65 odsto anketiranih je reklo da je nezadovoljno tom politikom.

Sa druge strane, popularnost konzervativnog premijera Bavarske i oštrog kritičara izbegličke politike vlade u Berlinu, Horsta Zehofera, porasla je za čak 11 procentna poena na 44 odsto.(Agencije)♦