Pokret DJB potseća Prmijera da Skupštinu saziva – Predsednica

Pokret DJB potseća Prmijera da Skupštinu saziva – Predsednica

02/08/2016 Off By


Upozoravamo mandatara da počne da se drži zakona i ustavnih okvira i da u predviđenom roku, najmanje sedam dana ranije, uputi tekst ekspozea, predlog sastava nove vlade i predlog za zakazivanje sednice Skupštine na kojoj će se birati Vlada Srbije


SEDNICU Skupštine Srbije ne zakazuje mandatar na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, nego predsednik Narodne Skupštine, najvišeg zakonodavnog tela i predstavničkog doma u državi.

Mandatar je tokom jučerašnjeg prenemaganja pred nacionalnim tv kamerama, na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, ponovo uvredio građane Srbije i unizio Narodnu skupštinu zakazujući sednicu Skupštine “za desetak dana”.

Upozoravamo mandatara da počne da se drži zakona i ustavnih okvira i da u predviđenom roku, najmanje sedam dana ranije, uputi tekst ekspozea, predlog sastava nove vlade i predlog za zakazivanje sednice Skupštine na kojoj će se birati Vlada Srbije.

Tokom svog jučerašnjeg prenemaganja pred nacionalnim tv kamerama, što je inače omiljen i jedini “posao” koji zna da radi, mandatar je više puta uvredio narodne poslanike i celu Skupštinu pominjanjem još jedne omiljene mu teme o “brčkanju” narodnih poslanika. Mandatar izgleda lepo preplanulo, pa bi umesto da vređa poslanike trebalo da javno kaže gde se odmarao i gde se “brčkao”.

Pokret Dosta je bilo je još juče upozorio mandatara da počne da uvažava Skupštinu Srbije koja mu je nadređena, kao i da nema razloga da se sednica Skupštine na kojoj će biti usvajan ekspoze mandatara i sastav nove vlade ne zakaže u skladu sa Poslovnikom i poštovanjem Skupštine.

Građani Srbije zaslužuju mandatara koji poštuje pravila. Zahtevamo od predsednice Skupštine da sednicu na kojoj će se raspravljati o izboru nove vlada zakaže u skladu sa Poslovnikom, sedam dana unapred i da dostavi poslanicim i javnosti tekst ekpozea mandatara. Još jednom upozoravamo mandatara da se ne poigrava sa državom i Skupštinom i da poštuje način njenog odlučivanja.(Press DJB)♦